Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z trestu se neponaučil

LITOMĚŘICKO – Nyní je vazebně stíhán… 

Litoměřičtí kriminalisté obvinili v těchto dnech jedenatřicetiletého muže z Roudnicka pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci.
Za použití násilí měl na konci měsíce března 2024 vniknout do vnitřních prostor jednoho z roudnických hotelů a po poškození dveří odcizit různé nářadí, spotřební materiál a další věci v hodnotě přesahující 60 tisíc korun. Poškození interiéru bylo vyčísleno na více než 27 tisíc korun.
Dva dny poté měl vniknout do jedné z firem v Roudnici nad Labem a odcizit notebooky s příslušenstvím, příruční pokladničku s finanční hotovostí a další věci v hodnotě přesahující 50 tisíc korun. Kriminalistům se na základě operativního šetření podařilo následujícího dne podezřelého muže vypátrat a zadržet. Ukázalo se, že dotyčný se dopustil výše uvedeného jednání i přesto, že byl za obdobné skutky v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán. Na obviněného byl podán podnět na vzetí do vazby s ohledem na jeho pokračování v trestné činnosti. Návrh na vazební stíhání byl akceptován.
Za výše uvedené jednání, mu v případě soudem uznané viny, hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

4. dubna 2024
nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
KŔP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem