Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Z rodinného domu si odnesl šperky a peníze

LIBEREC - Policisté z Vápenky řeší hned na nový rok dva případy vloupání do rodinných domů, do kterých se pachatel vloupal podobným způsobem. 

Během čtyř dnů na sklonku uplynulého a nového roku přijali policisté z obvodního oddělení Liberec - Vápenka hned dvě oznámení týkající se vloupání do rodinných domů v Liberci, v Dolním Hanychově a v Horním Růžodolu.

První případ přijali 30. prosince 2017, kdy neznámý pachatel v době od 22. do 30. prosince 2017 se po násilném překonání balkonových dveří vloupal do rodinného domu v ulici Bezručova. Z domu si pak odnesl dvě reprobedny v hodnotě 50 tisíc korun a dva spojené bubínky bonga o rozměru 25 cm v průměru, jeden ve světlém proužkovaném a druhý ve tmavém dřevě, v hodnotě necelých 1 tisíc korun. Na poškozených dveřích způsobil majiteli škodu okolo 1 tisíce korun.

Ve druhém případě oznámil 2. ledna 2018 majitel rodinného domu v ulici Máchova vloupání do jeho obydlí po násilném překonání okna u verandy. V tomto případě si pachatel odnesl z domu finanční hotovost jak v české měně, tak i v měně EUR, 4 archivní lahve značkového alkoholu, zlaté šperky - 5 prstenů, 2 páry náušnic, náramek, řetízek a pozlacené hodinky. I zde pachatel způsobil nemalou škodu, která převyšuje částku 41 tisíc korun.

Policisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu "krádeže" a "porušování domovní svobody" a po pachateli, či pachatelích nyní pátrají. V tuto chvíli vyhodnocují zajištěné stopy, provádějí šetření k odcizeným věcem a také v okolí místa, kde ke vloupání došlo. V obou případech neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň okna či dveří.
V případě, že se podaří policistům objasnit, kdo za krádežemi stojí, hrozí pachateli či pachatelům až pětiletý trest odnětí svobody.
 

8. 1. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem