Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Z regálů mizely krémy a kosmetika

PARDUBICE – Kriminalisté obvinili 30letého muže z krádeží, při nichž terčem jeho zájmu byla dražší kosmetika, jako jsou holicí strojky, deodoranty, parfémy, pleťové krémy i dražší papírenské zboží. 

Usnesení o zahájení trestního zahrnuje 10 „nákupů“ v částce do 30.000 korun, na které se měl vydat v rozmezí května až září letošního roku. Pro kosmetiku vyrážel do lékáren a drogerií, odcizené zboží přenesl přes pokladnu údajně v batohu. Čtyřiadvacet krémů nepodělil mezi členy rodiny, ale krémy i ostatní zboží měl za poloviční hodnotu nabízet dál k prodeji.

Kamery jsou v dnešní době v mnoha obchodech a právě tyto záznamy nám pomohly k jeho ztotožnění. Pardubičtí kriminalisté ho bezpečně poznali a poté už stačilo zjistit, kde se v současné době pohybuje. Třicetiletý muž jim totiž nebyl neznámý. Za obdobný trestný čin byl už v minulosti odsouzen. Své jednání doznává, tomu aby nesl následky, se nevyhýbá, proto neskončil ve vazbě, ale současné trestní stíhání probíhá na svobodě. Samozřejmě si je dobře vědom toho, že teď byť za odcizený „rohlík“ by ve věznici skončit mohl.

por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí
12. října 2021

vytisknout  e-mailem