Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z prodejen zmizely kartony cigaret

LOUNY - Zloděj se vloupal do obchodů v Lounech i v Želči 

Policisté šetří vloupání do prodejen s potravinami v Lounech a v obci Želeč na Žatecku. V obou případech se dosud neznámý zloděj zaměřil hlavně na cigarety. K prvnímu vloupání došlo z neděle na pondělí, kdy pachatel "navštívil" prodejnu tabáku a potravin v Pražské ulici v Lounech. Násilným způsobem vnikl do obchodu, z něhož následně odcizil registrační pokladnu, mobilní telefon a dosud nezjištěné množství cigaret. Tím způsobil škodu přesahující 70 tisíc korun.

Další vloupání bylo nahlášeno v pondělí z obce Želeč na Žatecku. Dosud neznámý pachatel se tam v minulých dnech vloupal do prodejny smíšeného zboží. Dovnitř se dostal rovněž násilným způsobem a poté jeho pozornost upoutaly hlavně cigarety. Odcizil několik desítek kartonů kuřiva různých značek, čímž způsobil škodu za 34 000 Kč. Na poškozeném zařízení prodejny byla škoda vyčíslena na 6 000 Kč. V tomto případě, kromě trestného činu krádeže, šetří policisté věc i jako trestný čin poškození cizí věci. Po pachateli-ích pátrají.

Zloděje přilákal stánek s občerstvením

Z neděle na pondělí se dosud nevypátraný zloděj vloupal do stánku s občerstvením u autobusového nádraží v Lounech. Odnesl si cigarety a cukrovinky, vše v hodnotě 24 000 Kč. Poškozením zařízení způsobil škodu za další 4 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Řídili přes zákaz

Dva trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí řešili policisté v minulých dnech na Lounsku. V pondělí, ve zkráceném přípravném řízení, sdělili podezření pro uvedený trestný čin 46letému muži z Podbořan, který řídil v tamní obci osobní automobil i přesto, že má od 24. září 2009 soudně uložen trest zákazu řízení na dva a půl roku. Druhý hříšník usedl za volant motorového vozidla a neoprávněně jej řídil v ulicích Žatce. Dotyčný má vysloven zákaz řízení na dobu osmi měsíců rozhodnutím Městského úřadu Žatec. Trest mu platí od 8. ledna 2010. I tomuto muži, 24letému Žatečanovi, sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Oba muži byli po provedení nezbytných úkonů propuštěni na svobodu.   

Louny, 16. března 2010

vytisknout  e-mailem