Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z policejního zápisníku

Co nového na Rokytnicku ? 


Řidič pod vlivem drog
RadarV úterý 12. 7. 2016  ve večerních hodinách kontrolovala hlídka rokytnických policistů pěčínského řidiče fordu. Při běžné silniční kontrole u něj provedla i test na přítomnost drog pomocí testeru Drugwipe 5S a tento test ukázal pozitivní hodnoty na přítomnost látek cannabis. Proto mu policisté na místě další jízdu zakázali a zadrželi mu jeho řidičský průkaz. Přestupek dle zákona oznámili k projednání Městskému úřadu v Rychnově nad Kněžnou.

Do Horalských her se zapojil i zloděj
 Dne 24. 7. 2016 se v Rokytnici v Orlických horách při příležitosti Anenské pouti v prostorách zámeckého parku konaly „Horalské hry“. Jejich hladký průběh ale v brzkých ranních hodinách následujícího dne narušil zloděj, který se evidentně nebál dopadení a obcházel návštěvníky, spící pod širákem i ve stanu. Pod rouškou noci nic netušícím spáčům ukradl například dýku, starožitnou pušku, mobilní telefony, peněženky s penězi i různé oblečení. Rokytničtí policisté v úzké spolupráci s kriminalisty událost intenzivně prověřují a pachateli jsou v patách.

Sklenáři bez práce nebudou !
V sobotu 17. 9. 2016 ve večerních hodinách jsme přijali oznámení, že na vlakovém nádraží v Rokytnici v Orlických horách někdo poškodil dveře čekárny. Hlídka rokytnických policistů proto ihned vyjela na místo, kde zjistila, že skutečně došlo k rozbití dvojité skleněné výplně dveří. Po prvotním šetření na místě činu provedli policisté tipování lokalit, kde by se mohl pachatel zdržovat a  krátce na to našli svědka celé události. Pak už stačil jen krátký čas a hlídka vypátrala i samotného pachatele. Policisté věc dle zákona oznámili k projednání přestupkové komisi Městského úřadu v Rokytnici v Orlických horách.
Neuplynulo ani 14 dní a někdo rozbil výplň okna pro změnu na nádraží autobusovém. Tam pachatel kromě rozbitého skla zanechal i svoji krev, čímž muže zákona přivedl na stopu, která usnadní vyřešení případu.

Málem zapálil dům
V neděli 25. 9. 2016 v odpoledních hodinách popíjel mladý muž z Rokytnice v Orlických horách u sebe doma alkohol. S konzumací to však přehnal, neboť se dostal do takového „opojení“ alkoholem, ve kterém začal vyhrožovat zapálením domu. Že to myslí vážně, potvrdil rozléváním benzínu po domě a pokusy o jeho zapálení. K nejhoršímu naštěstí nedošlo, i tak ale mladík zaměstnal místní i rychnovské policisty, stejně tak i hasiče. Při zkoušce nakonec nadýchal 3,18 promile, takže jeho další cesta vedla přímo do Protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové. Policisté ve věci zahájili úkony v trestním řízení pro podezření z přečinu nebezpečné vyhrožování.

prap. Lukáš Jirčík
inspektor OO PČR Rokytnice v O.h.

 

 

vytisknout  e-mailem