Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Z ochotného pomocníka se stal zloděj

KLADENSKO – Důvěřivá seniorka přišla o peněženku s finanční hotovostí. 

Dne 31. července 2020 v dopoledních hodinách při návratu z nákupu byla ve společných prostorách panelového domu v Americké ulici v Kladně oslovena šestašedesátiletá žena neznámým mužem, který jí nabídl pomoc s taškou. V nestřeženém okamžiku neznámý muž odcizil ženě z tašky peněženku a prostory domu opustil. Obsahem peněženky byla finanční hotovost, osobní doklady a platební karta. Pachatel tímto jednáním způsobil poškozené ženě škodu ve výši 19 000,-Kč.

Policisté nyní po pachateli pátrají a případ prošetřují jako podezření z trestných činů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů.

Aby se podařilo pachatele dopadnout, přivítali by policisté informace od případných svědků této události, kteří v inkriminovaném čase od 17.30 do 18.00 hodin v pátek 31. července 2020 mohli spatřit podezřelou osobu pohybující se v blízkosti panelových domů v Americké ulici v Kladně.  Poznatky, které by vedly k odhalení totožnosti pachatele, který seniorku okradl sdělte na bezplatnou linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.

Kladenská policie opět upozorňuje občany, aby nebyli lhostejní a pokud poblíž svého bydliště nebo přímo v prostorách domů zjistí neznámou podezřelou osobu, byli vždy všímaví a věnovali pozornost pohybu těchto nežádoucích osob. V mnoha případech se tyto náhodně pohybující osoby v cizích prostorech dopouští trestné činnosti například vykradením sklepních kójí, vloupáním do bytů, odcizením věcí ze společných prostor a nebo jejich poškození. Občané by měli věnovat zvýšenou pozornost nejen svému majetku, ale i majetku ve společném vlastnictví. Nelze vyloučit, že tyto podezřelé nežádoucí osoby v prostorách domů se můžou dopustit i trestné činnosti, jako je okradení osob nebo násilné činnosti.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
3. srpna 2020

vytisknout  e-mailem