Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Z moci úřední začali jednat. . . a mají jasno.

PŘÍBRAM - Ze sociálních sítí se policisté dozvěděli o nebezpečných návnadách na Milínsku. Vše začali prošetřovat a ve zkráceném trestním řízení již sdělili podezření konkrétní osobě. 

Kriminalistům z Příbrami se ve velmi krátké době podařilo vyřešit případ nebezpečných návnad, které se objevily na veřejném prostranství v Milíně.

Případ nikdo policistům neoznámil, ale začali se celou záležitostí zabývat tzv. „z moci úřední“ poté, co začátkem března zaznamenali příspěvek na sociálních sítích. Ten upozorňoval ostatní majitele psů na obezřetnost v souvislosti s nebezpečnou návnadou v podobě uzeniny se zapíchanými špendlíky, na kterou pisatel sám se svou desetiletou fenkou labradora narazil a naštěstí včas zabránil, aby ji fenka pozřela.

Zcela oprávněně vyvolal tento příspěvek na sociálních sítích mezi pejskaři nejen rozhořčení, ale také strach z možného ohrožení jejich psů. Policisté tak v dané věci začali okamžitě jednat. Zahájili  úkony trestního řízení pro možné podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat a započali  provádět potřebná šetření nejen mezi obyvateli Milína, ale prověřovali i dané místo, kde majitel psa návnadu našel. Jednalo se o veřejné prostranství mezi tamními bytovými domy, přičemž ještě týž den a o dva dny později byly v těchto místech nalezeny další dvě nebezpečné návnady.

Policisté ihned od počátku šetření případu, kdy se o něm dozvěděli ze sociálních sítí, přijali spoustu potřebných opatření k objasnění skutku. A to se jim do čtyř dnů podařilo. Díky nastaveným opatřením, ale současně i spoluprací s místními občany, se jim podařilo zjistit, že nebezpečné návnady zde umisťovala 67letá žena, které ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření z trestného činu týrání zvířat podle § 302 odst. 1, 2 písm. e) trestního zákoníku.

Obviněná žena prý nepatří mezi ty, kteří by neměli rádi zvířata, jen prý chtěla tímto způsobem upozornit na psí exkrementy, které majitelé psů zapomínají stále častěji uklízet.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence 
KŘP Středočeského kraje
7. března 2023


 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem