Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z lupu se dlouho netěšil

TEPLICKO - Zloděj byl zadržen dříve, než si poškozený všiml, že byl okraden; Ignoroval rozhodnutí soudu... 

Z lupu se dlouho netěšil

     Bílinští policisté dopadli zloděje umělých vánočních stromků a to ještě dříve, než si vůbec poškozený všiml, že byl okraden. Ve městě potkali „známou firmu“, v minulosti 11krát trestaného recidivistu, který v každé ruce nesl jeden stromek. Když se 41letého muže začali dotazovat, kde stromky vzal, netrvalo dlouho a hlídce se přiznal, že je odcizil. Označil i místo před obchodem, kde je vzal, a teprve na dotaz policistů, zda prodejcům něco nechybí, majitelé zjistili, že byli okradeni. O svou kořist v hodnotě 400 korun přišel a policisté stromky vrátili poškozeným, recidivistovi sdělili podezření z přečinu krádeže, za který by se mohl vrátit až na tři roky zpátky do vězení, kde trávil i loňské Vánoce.

Ignoroval rozhodnutí soudu

     Za mřížemi skončil 43letý muž z Teplic, který byl obviněn z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Koncem listopadu přijel ještě s dalším mužem k čerpací stanici, kde jeho známý ukradl bonboniéru. Když se na stejnou benzínku po pár dnech vrátil, obsluze tvrdil, že s krádeží nemá nic společného. Když pak policisté prohlíželi a vyhodnocovali kamerové záznamy, zjistili, že má v minulosti 14krát odsouzený řidič uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Protože byl za spáchání stejného trestného činu v letošním roce odsouzen k ročnímu vězení a i přesto dále zákaz porušoval, vydal soudce příkaz k jeho dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Za opakované maření výkonu úředního rozhodnutí mu může pobyt za mřížemi prodloužit až o dva roky.

Řídil opilý

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 42letý muž, kterého v pátek večer přistihli za volantem osobního vozidla bílinští policisté. Při dechové zkoušce mu naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu, což by ho mohlo v krajním případě stát až rok svobody.

Krádež autobaterií

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Hudcově ukradl autobaterie. Ze zaparkovaného nákladního vozidla odcizil dvě autobaterie v hodnotě deset tisíc korun. Zhruba pětitisícová škoda pak vlastníkovi auta vznikla poškozením rámu úložného prostoru. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci, za které trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

11. 12. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem