Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z Litvínovska jezdil krást do Mostu

MOST - Pětkrát se vloupal do objektu, jednou kradl z auta, policie ho dopadla; Za útok na muže padlo obvinění. 

V herně si přivlastnil cizí mobil
Mostečtí policisté odvodního oddělení Most Zahradní záhy odhalili totožnost neznámého pachatele, který ukradl v herně cizí telefon. Podle policistů se měl minulý týden o víkendu 19letý muž z Mostu v jedné mostecké herně zmocnit telefonu jedné ženy, která měla mobil volně položený vedle herního automatu. Muž poté kvapně objekt opustil. Mobilní telefon údajně prodal na ulici náhodnému zájemci a utržené peníze utratil za nákup a v herně.  Policisté Mostečanovi sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Muž nekradl poprvé, již v minulosti byl za obdobný delikt potrestán. Poškozené vznikla škoda ve výši 6 000 korun. Mobil policisté nezajistili.

Kradl šestkrát v centru Mostu
Kriminalisté mostecké policie odhalující majetkovou trestnou činnost objasnili šest případů krádeží, které se staly tento měsíc a koncem srpna. Podle nich má mít krádeže na svědomí 26letý muž z obce na Litvínovsku. Kriminalisté ho tento týden zadrželi na ulici v Mostě a vyšetřovatel ho obvinil z přečinů krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které muži hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Koncem srpna měl na parkovišti v Mostě najít nezajištěný osobní vůz, ze kterého si měl přisvojit cizí peněženku s doklady, platební kartou, brýle a kšiltovku. S kartou provedl několik plateb za celkovou částku 7 500 korun. V září vnikl do obchodního domu, ve kterém po jeho nezvané návštěvě zmizely peníze, tabák a výherní losy, vše za 57 000 korun. V noci na ulici Moskevská vnikl oknem do kanceláře, ze které měl odnést sterilní materiál za 8 000 korun.  V centru se vloupal do prodejny, kde si připravil k odcizení  20 kusů satelitních přijímačů, které nakonec nechal na místě. V ulici Petra Jilemnického vnikl do sklepa, odkud měl odcizit různé nářadí, hodil se mu i elektrický čistič brýlí, vodítko na psa a další lup za 3 400 korun ponechal na místě. Naposledy šel krást tento týden v úterý, kdy vnikl násilím do supermarketu a prodejně zanechal škodu na poškozeném objektu ve výši deset tisíc korun. Zda něco ukradl, je předmětem dalšího šetření. Celkem napáchal škodu za 98 tisíc korun. Odcizené věci nebyly zajištěny. Obviněný je stíhán na svobodě.

Muže v nádražní hale bil do hlavy
Vyšetřovatel v Mostě obvinil z přečinu výtržnictví a zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu 20letého muže z Mostu. Ten měl v nádražní budově v Mostě tedy na místě veřejnosti přístupném po předešlé slovní rozepři napadnout fyzicky 58letého muže, kterého měl opakovaně udeřit a kopat do hlavy. Napadený muž utrpěl zranění, se kterým byl hospitalizován v nemocnici. Muž utrpěl zlomeniny v obličeji a dle znaleckého posudku poškozenému hrozila vážná porucha zdraví. Obviněný je stíhán na svobodě a bude-li uznán vinným,  hrozí mu v případě odsouzení za pokus těžké újmy trest odnětí svobody na tři léta až deset let.  

Muž má mít dle policistů na svědomí i krádež v obchodě. V jedné mostecké drogérii měl odcizit dvě značkové toaletní vody, které si uschoval v prodejně do kapes svého svetru a poté prošel pokladní zónou, aniž by za zboží zaplatil. Následně z prodejny utekl. Případ krádeže objasnili policisté díky osobní a místní znalosti a za krádež byl Mostečan policií obviněn. Lup nebyl zajištěn, ten obviněný údajně prodal neznámé ženě.

nprap. Ludmila Světláková
Most 13. září 2019

vytisknout  e-mailem