Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Z kolárny zmizela jízdní kola

BLANENSKO: Policisté pátrají po zloději i čtyřech odcizených bicyklech. 

Policisté z obvodního oddělení Blansko pátrají po zloději čtyř jízdních kol, která zmizela v době od 20:00 hod 14. června do 19:00 hod 15. června v Adamově. Do kolárny jednoho z domů v ulici Ronovská bez násilí vniknul dosud neznámý pachatel, který odcizil dvě pánská jízdní horská kola značek HaiBike a Focus a  dvě dámská jízdní horská kola značek  Ghost a Scott. Zloděj neopomněl také na cyklistickou výbavu a sebou si odnesl ochrannou přilbu, gelové rukavice a světlomet. Majitelům odcizených věcí tak způsobil celkovou škodu ve výši téměř osmašedesát tisíc korun. 

Policisté přivítají jakékoliv informace vedoucí k pachateli a také informace, které by vedly k vypátrání odcizených jízdních kol. na telefonních číslech 974 631 396, 974 631 324, popř. osobně na policejní služebně v Blansku. Děkujeme.

V souvislosti s uvedeným případem upozorňujeme všechny majitele jízdních kol, že se opět zvyšují počty jejich odcizení. Buďte tedy ostražitější a svá kola lépe zabezpečte. Základním zabezpečením je uzamknutí kola k nějaké pevné části, tedy ke stojanu, lavičce, sloupu a podobným věcem. Připevněno by mělo být vždy přes rám kola, aby to měl případný pachatel co nejsložitější. Dnes již existují i elektronické zabezpečovací systémy, které v případě, že s kolem začne někdo manipulovat, okamžitě spustí sirénu, což pachatele vyleká a zároveň odradí. Pro lepší identifikaci kola je dobré, aby bicykl měl nějaké evidenční číslo a jeho majitel k němu potřebné doklady, či alespoň fotografii kola. Evidovaná kola je pak mnohem snazší vypátrat a následně i majiteli vrátit. 

por. Lenka Koryťáková,  17. června 2020

Odkazy do noveho okna

1 Kolárna

1 Kolárna 

Detailní náhled

2 Krádež kol

2 Krádež kol 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem