Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Z garáže odcizili konopí

CHEBSKO – Policisté je po několika minutách zadrželi. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyř mužů z Chebska, které obvinili ze spáchání přečinů porušování domovní svobody, krádeže a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Třicetiletého muže navíc kriminalisté obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Čtveřice mužů z Chebska ve věku 38, 30, 35 a 38 let měla totiž v září minulého roku vniknout na pozemek rodinného domu poblíž Františkových Lázní. Následně si měli sjednat přístup do garáže, odkud měli odcizit přes 200 gramů využitelné drti části rostliny konopí. S tímto rostlinným materiálem měli následně místo opustit. Trojice mužů ale byla o několik minut později kontrolována policejní hlídkou z obvodního oddělení Františkovy Lázně. Při kontrole policisté objevili části rostlinného materiálu, který zajistili.

Třicetiletý muž měl navíc téměř po celý rok 2018 obstarávat a následně zdarma či za jinou protislužbu několika lidem z Chebska poskytovat drogu marihuanu a pervitin. Tohoto jednání se dopustil i přesto, že byl za stejný čin v posledních třech letech pravomocně odsouzen.

V případě prokázání viny hrozí trojici mužů trest odnětí svobody až na pět let. Třicetiletému muži hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

prap. Jakub Kopřiva
26. 3. 2019

vytisknout  e-mailem