Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Z činnosti moravskoslezských policistů

Ms kraj: Služba dopravních i pořádkových policistů 

V uplynulých dnech jsme zveřejňovali zpravidla informace o řadě specifických úkolů pro policii souvisejících s aktuální situací. Moravskoslezští policisté i nadále plní úkoly standardní, běžné tak, jak se od nich vyžaduje. Dohlížíme nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, veřejným pořádkem a sloužíme plně veřejnosti. Stejně jako před nouzovým stavem nepřehlížíme žádné protiprávní jednání, na každé reagujeme a řešíme. 
 
Doprava
Při pohledu do oblasti dopravy stojí určitě za zmínku informace, že dopravní policisté vykonávající dohled na komunikacích v celém kraji průběžně řeší zjištěné případy překročení rychlosti. Namátkou vyberu jízdu řidiče vozidla Audi, který překročil mimo obec (na silnici 1/56 v okrese Frýdek-Místek) nejvyšší dovolenou rychlost. V místech, kde je povoleno maximálně 90 km/h, naměřili policisté přes 150 km/h. Policisté oznámili přestupek příslušnému správnímu orgánu. Další hříšnicí byla žena, která překročila rychlost na silnici III. třídy v obci Baška. Radar vykázal rychlost přesahující 80 km/h v místě, kde je povolená padesátikilometrová rychlost. Policisté oznámili i tento přestupek správnímu orgánu. A do třetice, dopravní policisté oznámili i přestupek, kterého se dopustil neznámý řidič v obci Nové Sedlice na Opavsku. Radar naměřil rychlost téměř 110 km/hod. 
Policisté dálničního oddělení Ostrava zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Sedmapadesátiletý řidič projel na dálnici D1 z Polska do České republiky, přičemž na hraničním přechodu nezastavil policistům, kteří mu dávali znamení k zastavení z důvodu povinné kontroly. Policisté nákladní soupravu následně zastavili a zjistili, že řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu – orientační dechová zkouška vykázala hodnotu přes 3 promile alkoholu  v dechu. Řidiči byla zakázána další jízda. 
 
Pořádková služba
K činnosti hlídkové asi tolik, že vzhledem k aktuálním vládním opatřením se pohybuje na veřejnosti oproti běžnému stavu minimální počet lidí. Přesto, policisté dohlíží na veřejný pořádek a hlídky jsou v terénu připraveny 24hodin denně v této jistě nelehké době veřejnosti pomoci, třeba jen radou, samozřejmě v případě potřeby i zakročit. Doplním, že policisté neřeší jen jimi zjištěné věci, i nadále přijímají oznámení od občanů o protiprávním jednání (nebo podezření). Veřejnosti připomenu, že z důvodu přijatých opatření v oblasti ochrany zdraví je vhodné osobně dojít na policejní služebnu jen v neodkladných záležitostech. Primárně využívejte telefony a e-maily, kdy se spojíte s policisty a domluvíte na dalším postupu. 
 
por. Mgr. Soňa Štětínská 
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 27. března 2020

Odkazy do noveho okna

pořádková2

pořádková2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem