Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Z benzinek zmizely osoušeče

BRNO: Pátráme po dvou podezřelých. 

Aktualizace 7.12.2017

Oba dva aktéři z videozáznamu se po odvysílání reportáže přihlásili policistům. K věci uvedli, že umožnili odcizení obou osoušečů za provizi tisíc korun náhodnému známému. Hodnota obou přístrojů je asi 60 tisíc korun. Všichni tři se budou zodpovídat z krádeže. Kriminalisté aktuálně zjišťují, kde oba přístroje skončily. 

Aktualizace: 04.12. 2017

Komárovským kriminalistům už zbývá dořešit poslední případ ze série ukradených osoušečů. Na základě prověřování a také díky poznatkům od veřejnosti se podařilo ustanovit dvě ze tří osob (hledaný mužhledaná žena) na kamerovém záznamu. Muž se ženou by mohli kriminalistům k případu poskytnout cenné informace. Na standardních místech se ovšem nevyskytují a ani v rámci vyhlášeného pátrání na ně policisté dosud nenarazili. Pokud máte informace o jejich pobytu, oznamte je na linku 158. V případě, že odkazy nefungují, pátrání bylo odvoláno.

Děkujeme za spolupráci

por. Pavel Šváb, 04.12.2017

Žideničtí kriminalisté intenzivně pracují na krádežích celkem 5 osoušečů rukou z benzinek, ke kterým došlo v posledních třech měsících na různých místech v Brně. U dvou případů už se nám podařilo vypátrat pachatele, další tři lidé zachycení na videozáznamu budou své počínaní policistům jen těžko vysvětlovat. Princip krádeží je jednoduchý. U obsluhy si podezřelí vyžádají klíče od sociálního zařízení a tam přístroj v hodnotě 25 tisíc korun odmontují. S lupem odchází většinou bokem, v jednom případě byl vysoušeč odnesen v tašce přímo přes prodejnu. Kriminalisté aktuálně pátrají po totožnosti dvou mužů a jedné ženy, která si z pochopitelných důvodů musela zapůjčit klíče od dámských toalet. Je pravděpodobné, že krádeže byly na objednávku, vyšetřujeme také to, kde poměrně objemné osoušeče skončily. Veškeré poznatky přivítáme na lince 158.

Děkujeme za spolupráci. Obrazové materiály již nejsou dostupné (15.09.)

por. Pavel Šváb, 01.08.2017

vytisknout  e-mailem