Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Akce s krycím názvem „DAVE“

KLADENSKO – Několik měsíců připravovaná akce přinesla své ovoce. 

Začátkem měsíce června 2018 proběhla dlouho připravovaná realizace se zaměřením na pachatele trestné činnosti na úseku distribuce pervitinu v Kladně a okolí.

Postupně bylo ve dnech 4. až 6. června 2018 zadrženo celkem devět osob ve věku třicet až třiačtyřicet let podezřelých z distribuce drog a to v okrese Kladno a Ústeckém kraji.

Jednalo se o jednoho organizátora a pět kurýrů, kteří jezdili do Ústeckého kraje. Tito kurýři dále pervitin distribuovali na Kladensku a okolí. Ostatní zadržení byli dealeři, kteří prodávali pervitin zmiňovaným kurýrům na Kladensku.

Při domovních prohlídkách u zadržených osob byly zajištěny digitální váhy, sáčky, chemické látky a předměty, používající se při výrobě návykových látek, tak i samotná drogy pervitin.

U jednoho ze zadržených mužů bylo zajištěno jízdní kolo, které bylo odcizeno v obci Unhošť.

Po zadržení byly provedeny výslechy. Všichni podezřelí se k trestné činnosti doznali. Tři muži byli již v minulosti za distribuci pervitinu odsouzeni a jeden z pachatelů byl Okresním soudem v Kladně odsouzen podmíněným trestem v posledních třech letech.

Následně bylo vyšetřovatelem služby kriminální policie zahájeno trestní stíhání pro podezření ze spáchání pokračujícího zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
28. června 2018

Odkazy do noveho okna

Realizace - pervitin

Realizace - pervitin 

Detailní náhled

Realizace - pervitin

Realizace - pervitin 

Detailní náhled

Realizace - pervitin

Realizace - pervitin 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem