Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloději zastřelili na pastvinách březí krávu

ČESKOLIPSKO - Neobvyklý případ krádeže dobytka vyšetřují na Žandovsku. 

V časovém úseku mezi 14. hodinou dne  29. srpna a osmou hodinou ranní dne 31. srpna někdo usmrtil na pastvinách v katastru obce Stružnice krávu ze soukromého chovu. Jedná se o čtyřletou zhruba  šestsetpadesát kilogramů vážící krávu plemene Mastný simentál, která byla přibližně ve třetím měsíci březosti.

Zloděj ji usmrtil střelnou zbraní a pak z ní na pastvinách odřezal většinu masa, které si s sebou odvezl. Torzo těla s hlavou a vnitřnostmi zůstalo na místě. To by mohlo znamenat, že zloděje někdo při jeho činnosti vyrušil.  Policisté proto žádají případné svědky, kteří v uvedeném časovém úseku zpozorovali na pastvinách mezi Stružnicí a Bořetínem podezřelý pohyb vozidel  nebo osob, aby nám takové informace poskytli prostřednictvím bezplatné linky Policie ČR 158 nebo mohou kontaktovat kteroukoliv služebnu Policie ČR.

Případ krádeže, která je způsobem provedení velmi neobvyklá, nyní objasňují policisté obvodního oddělení policie v Žandově. Majitel farmy vyčíslil vzniklou škodu částkou 28 000 korun. Pachateli hrozí v případě dopadení za přečin krádeže až dvouletý trest odnětí svobody.

6usmrcená krávausmrcená kráva. 9. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

usmrcená kráva

usmrcená kráva 

Detailní náhled

pastvina v obci Stružnice

pastvina v obci Stružnice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem