Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

XXI. Konference hlavních hraničních zmocněnců České, Slovenské a Polské republiky

Ve dnech 4.-6.června 2014 se v polských Sopotech uskutečnila XXI. Konference hlavních hraničních zmocněnců České, Slovenské a Polské republiky.  

Ředitel Ředitelství služby cizinecké policie plk. Mgr. Milan Majer, hlavní hraniční zmocněnec za Českou republiku, jednal se svými kolegy plk. JUDr. L’udovítem Bíró ze Slovenské republiky a gen. Dyw. SG Dominikem Traczem z Polské republiky. Jednání se soustředila na téma zintenzivnění současné příhraniční spolupráce mezi zúčastněnými státy v oblastech:
1. společných hlídek,
2. společných pracovišť pro těsnější spolupráci mezi smluvními státy,
3. společných analýz situace v příhraničních oblastech,
4. společných týmů při pátracích akcích.
Velká důležitost byla při jednáních přikládána také oblasti návratové politiky. Ta je uskutečňována na základě mezinárodních smluv a probíhá na velmi dobré úrovni. Stejně pozitivně byla ohodnocena i práce společného kontaktního pracoviště České a Slovenské republiky, které hraje významnou roli v případech vzájemného předávání a přebírání osob na společných hranicích.   
Další oblastí, kde spolupráce mezi smluvními zeměmi přináší dobré výsledky, je boj s trestnou činností. Na základě vzájemné výměny poznatků o formách páchání trestné činnosti dochází k odhalování především majetkové trestné činnosti.
Na závěr červnového setkání hlavních hraničních zmocněnců bylo dohodnuto místo konání následující konference v roce 2015, jejímž pořadatelem bude Česká republika.

vytisknout  e-mailem