Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

XI. Den s Policií ČR - bilance

Slunečné počasí, pestrý program, spousty návštěvníků. 

Druhého června se uskutečnil na Letné v Praze 7 již XI. Den s Policií ČR, konkrétně tou pražskou. Byť jsme měli v prvopočátku obavy, jak Pražané přijmou změnu místa konání této již tradiční akce, ukázalo se, že jsme se strachovali zbytečně.

Na Letnou totiž zavítalo přibližně sedm tisíc návštěvníků. Ti mohli během dne shlédnout celou řadu expozic jednotlivých útvarů, nejen pražské, ale i středočeské policie. Dalším partnerem z řad policie nám byly útvary Policejního prezídia ČR, konkrétně letecké služby a Útvaru rychlého nasazení.

Celý den bylo také na co koukat na ploše pro dynamické ukázky. Své umění zde předvedli policisté cizinecké policie, pohotovostní motorizované jednotky, speciální pořádkové jednotky, jízdní policie a policejní psovodi.

K programu také přispěli i policejní „dronaři“, tedy kolegové ze středočeské policie. V neposlední řadě se ukázali i již zmínění policisté z URNy, kteří provedli seskok padákem z přibližně kilometrové výšky. Pozadu nezůstali ani policejní piloti letecké služby, kteří v závěru celého dne přistáli s vrtulníkem na ploše pro dynamické ukázky. Stroj si mohli z blízka prohlédnout i návštěvníci XI. Dne s Policií ČR.

Samostatnou zmínku si zaslouží malý taneční orchestr BONASAX Hudby hradní stráže a Policie ČR, který nás provázel celým dnem. Jeho vystoupení rozhýbalo vždy všechny přítomné, což diváci velice kvitovali.

Veliký dík za pomoc a spolupráci patří také našim partnerům, kteří se na XI. Dni s Policií ČR podíleli. Jsou jimi Městská policie hl. m. Prahy, Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy, Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy, Vězeňská služba ČR a Celní úřad pro hl. m. Prahu.

Speciální poděkování patří Magistrátu hl. m. Prahy, který nám pro XI. Den s Policií ČR zapůjčil prostranství na Letné.

Poděkování patří také partnerům z komerční sféry, kteří nám pomohli s realizací této akce. Hlavními partnery byly Skupina ČEZ a Pojišťovna Ministerstva vnitra ČR 211. Mediálními partnery nám byly Rádio CITY 93,7 fm a deník Právo.

Dobrou zprávou pro naše věrné příznivce a celkově pro všechny spokojené návštěvníky je, že další Den s Policií ČR, již připravujeme. Samozřejmě se budeme snažit, abychom příští rok ukázali zase o něco víc, než letos.

Děkujeme všem, kteří si našli čas a přišli na tuto již tradiční, společenskou a kulturní akci.

por. Mgr. Tomáš Hulan 7. 6. 2018

vytisknout  e-mailem