Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Workshop okrskářů

KRAJ - V úterý 12. března 2019 se v kavárně Pošta na Krajském ředitelství policie Libereckého kraje sešlo 70 okrskářů, kde pro ně byl připraven v rámci pořádaného workshopu zajímavý program. 

V úterý 12. března 2019 se v historických prostorách kavárny Pošta na Krajském ředitelství policie Libereckého kraje konal workshop k okrskové činnosti, který pořádal Odbor služby pořádkové policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. 

6Wokrhop zahájil náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje pro uniformovanou policii plk. Mgr. Pavel Bartoš, MBA., který na úvod poděkoval všem policistům za aktivní přístup k okrskové činnosti a zároveň také za vytváření úzké spolupráce a kontaktů s místní samosprávou a spolupracujícími organizacemi. 

Workshopu se zúčastnil také starosta města Frýdlant Ing. Dan Ramzer, který jako člen komise soutěže "Okrskář roku" za samosprávu zhodnotil posun činnosti policistů - okrskářů. Díky jejich aktivnímu přístupu došlo ke zlepšení vnímání činnosti ze strany samosprávy. 

Pro 70 okrskářů ze všech 31 obvodních oddělení v kraji a zároveň i pro koordinátory všech Územních odborů (Liberce, Jablonce, České Lípy a Semil) byl připraven zajímavý program. V rámci dne jim byl představen nový celorepublikový preventivní projekt na ochranu majetku "Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům". Dále následoval blok a informace na téma "problematika drog ve veřejném prostoru". Velmi důležitou částí workshopu pro jednotlivé okrskáře bylo předávání dobré praxe z výkonu. Dalším hostem workshopu a přednášejícím byl kpt. Ing. Jan Frieser z Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, který okrskářům představil priority na úseku dopravy pro letošní rok - bezpečné poutání řidičů a spolujezdců ve vozidlech a viditelnost chodců mimo obec. Policisté by se měli v rámci svého běžného výkonu na tyto priority více zaměřit. 

Celý workshop zakončil další člen komise samosprávy soutěže Okrskář roku - tejemník Magistrátu města Jablonce nad Nisou JUDr. Marek Řeháček, který hovořil o vztazích mezi samosprávou a Policií ČR. 

Závěrečné slovo patřilo vedoucímu Odboru služby pořádkové policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje plk. Mgr. Petru Šikolovi
 

13. 3. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem