Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Speed marathon

Ve středu 19. dubna proběhne první ročník Speed maratonu. 

Na základě naší výzvy občané od 1. února do 28. února na mapě Speed marathonu označili více než sedmdesáti sedmi tisíci hlasy celkem 10 796 míst nacházejících se po celé České republice, která považují za riziková a problematická. Policisté označená místa a lokality vyhodnotili a na základě předem určených kritérií (např. četnost hlasů, konkrétní dopravně bezpečnostní situace v dané lokalitě, množství dopravních nehod, frekvence provozu a další), vybrali 1 047 míst, kde bude zítra měření rychlosti probíhat. Jako první nejvíce označovanou lokalitou určenou občany je silnice I/14 mezi Ústní nad Orlicí a Českou Třebovou.

Již od časných ranních hodin budou stovky policistů ve všech krajích po celé České republice měřit rychlost a dohlížet na dodržování nejvyšší povolené rychlosti.

Velmi děkujeme všem občanům, kteří se do hlasování zapojili. Cílem této preventivní akce je především přimět občany dodržovat stanovené rychlostní limity a tím snížit rizikové situace, které mohou zapříčinit různé kolize, ale i tragické dopravní nehody.

kpt. Eva Kropáčová

18. dubna 2017 

vytisknout  e-mailem