Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Soutěž prvosledových hlídek

Prvosledové hlídky ze všech krajských ředitelství soutěžily v Koutech nad Desnou 

V pátek 26. května se v rámci 21. ročníku soutěže Rallye Rejvíz uskutečnila soutěž prvosledových hlídek. Za každé ze čtrnácti krajských ředitelství Policie ČR se zúčastnily celkem dvě prvosledové hlídky, které v průběhu dne řešily tři různé modelové situace s ozbrojeným a nebezpečným pachatelem. Do všech modelových situací byla zakomponována i zdravotnická záchranná služba, která v rámci jednotlivých situací pomáhala a ošetřovala zraněné. Za nejtěžší modelovou situaci většina policistů považovala zásah proti těhotné ozbrojené ženě, která nejdříve zaútočila a zranila nožem svého známého a posléze zaútočila i na policisty.

Za každý provedený zásah byli policisté ohodnoceni specialisty a instruktory z Pohotovostní motorizované jednotky Krajského ředitelství hl. m. Prahy, kteří tvořili tým tzv. hodnotitelů.  Na základě hodnocení ze všech modelových situací, ve večerních hodinách ředitel Služby pořádkové policie plk. Martin Hrinko ocenil nejlepší prvosledové hlídky.

Jako první se umístila a nejlépe všechny tři modelové situace zvládla dvoučlenná prvosledová hlídka z Krajského ředitelství policie Vysočina. Na druhém místě se umístila dvoučlenná prvosledová hlídka Pohotovostní motorizované jednotky z Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy a na třetím místě dvoučlenná prvosledová hlídka z Krajského ředitelství policie Zlínského kraje. 

Policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý v průběhu závodu podpořil všechny soutěžící a popřál jim mnoho úspěchů v další práci.

Díky tomuto rozsáhlému cvičení si policisté měli možnost vyzkoušet situace, do kterých se mohou během své každodenní služby kdykoliv dostat a také především získat nové zkušenosti a poznatky pro jejich další práci.

Kpt. Eva Kropáčová

29.5.2017

vytisknout  e-mailem