Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prázdniny 2016

Policie ČR připravila na letní prázdniny opatření zaměřená do několika oblastí. 

Opatření na letošní letní prázdniny představil dnes na tiskové konferenci první náměstek policejního prezidenta plk. Martin Vondrášek spolu s ředitelem ředitelství služby pořádkové policie plk. Martinem Hrinkem, ředitelem ředitelství služby dopravní policie plk. Tomášem Lerchem a koordinátorkou prevence pplk. Zuzanou Pidrmanovou.

Plk. Vondrášek ve svém vystoupení shrnul základní problematiky, na které se policisté o letních prázdninách zaměří. Jde o oblasti pořádkové a dopravní policie ruku v ruce s preventivními projekty. „Chceme se zaměřit na nejohroženější skupiny obyvatel, kterými jsou děti, mládež a účastníci silničního provozu. Opatření budou realizována jak na celorepublikové, tak i regionální úrovni,“ zdůraznil první náměstek.

Stěžejním úkolem nadcházejícího období pro pořádkovou policii je dohled nad veřejným pořádkem v rámci celé řady kulturních a společenských akcí, jako jsou hudební festivaly, poutě, atd. Zejména preventivně pak budou policisté působit při kontrolách chatových oblastí, připraveno pomoci českým turistům bude 12 českých policistů o prázdninách sloužících v turistických destinacích v Chorvatsku a Bulharsku. „Novinkou v tomto roce je akce VODA 2016, při které se především s ohledem na prevenci zaměříme na vodní toky a dohled nad dodržováním pravidel ze strany vůdců malých plavidel a vodáků,“ uvedl ředitel Hrinko.

Plukovník Lerch znovu apeloval na veškeré řidiče, aby při řízení vozidel nevykonávali žádnou další činnost a plně se věnovali řízení a situaci v provozu. Zdůraznil, že nejnebezpečnější je nepozorný řidič a nejrizikovější ohroženou skupinou pak nemotorizovaní účastníci silničního provozu – chodci a cyklisté. „Zejména v prvních prázdninových víkendech se zaměříme na dopravně zatížené silniční tahy, na komunikacích chceme být vidět a přispět tak k celkovému zklidnění provozu,“ doplnil ředitel Lerch.

Tiskovou konferenci zakončila oblast prevence. Pplk. Pidrmanová zmínila celorepublikové i regionální preventivní projekty včetně 138 plánovaných výjezdů policistů na dětské pobytové rekreace. „Novým projektem v tomto roce je rozhlasová kampaň s názvem Jezděte bezpečně, věnujte se řízení, která bude v průběhu prázdnin vysílána na šesti komerčních rozhlasových stanicích,“ uvedla koordinátorka prevence. Rozhlasové spoty na tři nešvary českých řidičů, kterými jsou telefonování, zvědavost a podceňování únavy při dlouhé cestě charismatickým hlasem namluvil Martin Stránský.

Prezentaci z tiskové konference s dalšími informacemi, stejně tak tři zmiňované rozhlasové spoty, naleznete pod textem.

22. června 2016
kpt. Bc. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

Odkazy do noveho okna

Bezpečné prázdniny 1

Bezpečné prázdniny 1 

Detailní náhled

Bezpečné prázdniny 2

Bezpečné prázdniny 2 

Detailní náhled

Bezpečné prázdniny 3

Bezpečné prázdniny 3 

Detailní náhled

Bezpečné prázdniny 4

Bezpečné prázdniny 4 

Detailní náhled

Bezpečné prázdniny 5

Bezpečné prázdniny 5 

Detailní náhled

Bezpečné prázdniny 6

Bezpečné prázdniny 6 

Detailní náhled

Bezpečné prázdniny 7

Bezpečné prázdniny 7 

Detailní náhled

Bezpečné prázdniny 8

Bezpečné prázdniny 8 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem