Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

„Jak se učíme dopravní výchovu u nás“

Ohlédnutí za preventivním programem pro vítěze v jejich městech. 

Policie České republiky společně se Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra České republiky a samostatným oddělením BESIP Ministerstva dopravy České republiky vyhlásila v loňské roce v rámci projektu „Zebra se za tebe nerozhlédne“ soutěž o nejlepší preventivní projekt zaměřený na dopravní výchovu realizovaný ve školních a zájmových kolektivech. Předmětem soutěže byl nejlépe zpracovaný výukový program, který se věnuje vzdělávání dětí v problematice bezpečného pohybu v silničním provozu. Výhrou pro první tři umístěné projekty bylo vystoupení skupiny Maxim Turbulenc a prezentace složek Policie České republiky právě ve vítězných školách.

Koncerty kapely Maxim Turbulenc, která svými vystoupeními a tematicky zaměřenými písničkami dlouhodobě dopravní výchovu podporuje, se odehrávaly ve třech vítězných zařízeních v městech Ostrava, Havířov a Most. Do republikového kola soutěže celkem postoupilo z celé České republiky 22 přihlášených projektů.

První tři umístění vítězové v soutěži tak získali a zajistili pro svoje školky a školy nevšední zážitek v podobě hudebního představení s doprovodným programem k tématice dopravní výchovy. Přímo na místě byla výborná taneční atmosféra, děti zpívaly a zároveň se seznamovaly s výzbrojí, výstrojí, technikou a službami Policie české republiky.  Například byla k vidění policejní vozidla a nová motorka, ukázka výcviku policejních psů a neposlední řadě se dětem v rámci vzdělávání v osobním bezpečí věnovali policejní preventisté.

Akci většího rozsahu zajistilo vedení mateřské školy v Mostě, které tuto výhro pojalo jako součást realizovaného dětského dne, kde se do dění ve školce zapojili dne 1. 6. 2017 v odpoledních hodinách i rodiče malých školáčků. Třídě „VEVEREK“, která projekt do soutěže poslala, přišel osobně poblahopřát i primátor Mostu Mgr. Jan Paparega.

Umístění v soutěži:
1. místo
Mateřská škola Ostrava – Poruba, ul. Ukrajinská 1530-1531
2. místo
Mateřská škola Most, ul. Hutnická 2938
3. místo
Základní škola Havířov – Šumbark, ul. Školní 1/814



plk. Mgr. Zuzana Pidrmanová
koordinátorka prevence

Odkazy do noveho okna

Havířov 1

Havířov 1 

Detailní náhled

Havířov 2

Havířov 2 

Detailní náhled

Havířov 3

Havířov 3 

Detailní náhled

Havířov 4

Havířov 4 

Detailní náhled

Ostrava 1

Ostrava 1 

Detailní náhled

Ostrava 2

Ostrava 2 

Detailní náhled

Ostrava 3

Ostrava 3 

Detailní náhled

Ostrava 4

Ostrava 4 

Detailní náhled

Ostrava 5

Ostrava 5 

Detailní náhled

Ostrava 6

Ostrava 6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem