Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Celorepubliková dopravně bezpečnostní akce

Policisté ve zvýšené míře dohlédnou na bezpečnost silničního provozu 

Za účelem zintenzivnění činnosti Policie České republiky na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu vyhlásil policejní prezident plk. Tomáš Tuhý na období 11. – 17. srpna 2014 celorepublikovou dopravně bezpečnostní akci a to především jako reakci na nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti v uplynulém období roku 2014.

Hlídky Policie České republiky ze služeb dopravní, pořádkové i cizinecké policie mají za úkol se zaměřit především na rizikové a méně chráněné skupiny účastníků silničního provozu, kterými jsou chodci, cyklisté a motorkáři, u kterých zaznamenáváme zvýšený podíl na tragických dopravních nehodách. Stranou nezůstanou ani řidiči motorových vozidel, u kterých se policisté zaměří na dodržování pravidel silničního provozu zejména ve smyslu rychlostních limitů, používání bezpečnostních pásů apod.

Řidiči se s hlídkami budou setkávat především na dopravně zatížených komunikacích a to jak v obcích, tak i mimo ně.

Policie České republiky v prvních sedmi měsících letošního roku šetřila 47 619 dopravních nehod na pozemních komunikacích. Při těchto nehodách bylo 340 osob usmrceno,   1 547 osob těžce zraněno a 13 533 osob zraněno lehce. Největší meziroční nárůst zaznamenáváme bohužel v té nejzávažnější kategorii. Ve srovnání s prvními sedmi měsíci loňského roku, jsme letos zaznamenali o 29 vlivem dopravních nehod usmrcených osob více.

11. srpna 2014
kpt. Bc. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem