Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bezpečnostní opatření v ČR

Od příštího týdne bude na celém území České republiky úroveň bezpečnostních opatření odpovídající prvnímu stupni ohrožení terorismem. 

Zvýšené bezpečnostní opatření po teroristickém útoku v Berlíně, které spočívalo mimo jiné v navýšení počtu policistů v ulicích až o padesát procent nad rámec běžného výkonu služby, se počínaje dnešní devatenáctou hodinou na většině území České republiky změní na úroveň, která nastala po 24. 5. 2016 a odpovídá prvnímu stupni ohrožení terorismem. Nad rámec této úrovně bude posílení výkonu služby trvat i v průběhu nastávajícího víkendu na území některých krajských ředitelství Policie ČR pouze tam, kde je to ve vztahu ke konkrétním měkkým cílům účelné s ohledem na bezpečnost.

Technické zábrany, které jsme ve spolupráci se samosprávou instalovali například na náměstích či před obchodními domy, budou po dohodě s představiteli samospráv odstraněny i ze zbývajících míst. 

Pozornosti ze strany Policie ČR neujdou ani nastávající pravoslavné křesťanské svátky, kdy policisté na územích, kde jsou například pravoslavné kostely, budou dbát na bezpečný a klidný průběh těchto svátků a akcí s nimi spojených.

 6. ledna 2017
plk. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem