Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

4. významný den služby pořádkové policie

Policejní prezident ocenil sedmdesátku policistů. 

Dnes, 1. března 2017 v 10 hodin proběhl v prostorách Českého muzea hudby (od roku 1850 do roku 1948 četnická kasárna) již 4. významný den služby pořádkové policie.

V rámci slavnostního aktu bezmála sedmdesát oceněných obdrželo od policejního prezidenta genmjr. Tomáše Tuhého, prvního náměstka policejního prezidenta brig. gen. Martina Vondráška a ředitele služby pořádkové policie plk. Martina Hrinka medaili služby pořádkové policie.

 „Pořádková policie je základním pilířem, který nejenže zajišťuje vnitřní bezpečnost státu, ale nejčastěji také přichází do styku s veřejností a tím se výrazně podílí na vytváření dobrého jména policie. Dnes jsme ocenili policisty z řad služby pořádkové policie, kterým patří velké poděkování za jejich profesionální přístup k práci. Ani v tento významný den ale nesmíme zapomínat, že bez vzájemné spolupráce s ostatními službami by policie nemohla fungovat," uvedl genmjr. Tomáš Tuhý na slavnostním ceremoniálu.

Za účasti velkého množství hostů, nejen z České republiky, ale i ze zahraničí, policejní duchovní požehnal praporu Policie České republiky a pronesl modlitbu.

Mezi oceněnými jsou například:

prap. Václav Ouška, který v říjnu loňského roku získal prvenství na mistrovství světa německých ovčáků v německém Meppenu. Odborné soutěže se účastnil již potřetí, a to roce 2013 v USA a v roce 2014 ve Francii. Na tomto mistrovství prokazoval dovednost se svým psem v obraně, poslušnosti a tzv. stopování. Od roku 2015 pracuje jako policejní kynolog v Jižních Čechách.

pplk. Mgr. Marek Pražák, který působí v zahraničí a významnou měrou přispěl k šíření dobré praxe Policie ČR na Ukrajině. V rámci mezinárodních jednání a za spolupráce Ministerstva vnitra ČR se dlouhodobě podílel na výcviku ukrajinských policistů s dalšími našimi specialisty z antikonfliktních týmů.

Dalšími oceněnými je také osm policistů zařazených na Krajském ředitelství policie hlavního města Prahy, kteří se v loňském roce účastnili mezinárodního cvičení Railex 2016 ve Francii, kde svým plně profesionálním přístupem přispěli k budování dobrého jména Policie České republiky.

Mezi oceněnými je i ředitelka Státní plavební správy Mgr. Klára Němcová a jeden ze zahraničních partnerů polské policie.

V rámci slavnostního aktu ředitel služby pořádkové policie plk. Martin Hrinko pronesl několik slov také k hostům a oceněným policistům (viz příloha tiskové zprávy) a poděkoval všem oceněným: „Tímto Vám všem děkuji za Vaši dosavadní poctivou práci, které si velmi vážím a všem oceněným srdečně blahopřeji.“

Na závěr bychom velmi rádi také poděkovali všem partnerům, kteří nám pomohli a nemalou měrou přispěli k uspořádání 4. významného dne služby pořádkové policie a věříme, že se i v příštím roce s námi budou podílet na uspořádání dalšího ročníku tohoto významného dne.

1. března 2017
kpt. Bc. Eva Kropáčová
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR

Odkazy do noveho okna

1 Den pořádkové policie

1 Den pořádkové policie 

Detailní náhled

2 Den pořádkové policie

2 Den pořádkové policie 

Detailní náhled

3 Den pořádkové policie

3 Den pořádkové policie 

Detailní náhled

4 Den pořádkové policie

4 Den pořádkové policie 

Detailní náhled

5 Den pořádkové policie

5 Den pořádkové policie 

Detailní náhled

6 Den pořádkové policie

6 Den pořádkové policie 

Detailní náhled

7 Den pořádkové policie

7 Den pořádkové policie 

Detailní náhled

8 Den pořádkové policie

8 Den pořádkové policie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem