Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vzory dokladů motorových vozidel

Žadatel zaslal žádost o informace následujícího obsahu:  

„Na webových stránkách MV ČR jsem našel dokument, „Informace o plnění Harmonogramu opatření v oblasti autokriminality“. Tento dokument reaguje mimo jiné i na výsledky akce ČISTKA a obsahuje mimo jiné i tuto informaci:

K výsledkům kontrol proběhla v roce 2012 pod záštitou 1. náměstka ministra vnitra, Mgr. Jaroslava Hrušky, tisková konference a dále tři meziresortní jednání, která se zabývala návrhy systémových opatření týkajících se kontroly dokladů, kontroly původnosti vozidla, spisové agendy, kontrolní činnosti krajských úřadů a mezinárodní výměny informací z registrů členských států. Policie ČR připravila pro registrační místa databázi dostupných vzorů dokladů k vozidlu pro porovnání s předloženými doklady k vozidlu; přístup registračních úředníků k datům zajistí Ministerstvo dopravy…

Rád bych se zeptal, zda MD ČR skutečně získalo od Policie ČR nějakou databázi dostupných vzorů dokladů.“

Policie České republiky poskytla žadateli následující informaci:

Policie České republiky v roce 2012 poskytla Ministerstvu dopravy České republiky základní databázi vzorových dokladů, jichž se týká citovaná zpráva z webových stránek Ministerstva vnitra České republiky.

PhDr. Jiří Vokuš, 17. března 2016

vytisknout  e-mailem