Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vzala, co jí nepatří - aktualizace

Policisté pátrají po ženě, která si z prodejny kromě nákupu odnesla i něco navíc. 

Od pondělí 7. ledna pátrají policisté z místního oddělení Karlín po starší ženě, která rok 2019 nezačala úplně šťastně.  Jak jinak si vysvětlit její chování, které toho dne zachytila bezpečnostní kamera v prodejně v Křižíkově ulici v Praze 8. Na záznamu je vidět dotyčnou, kterak si po zaplacení nákupu v marketu dává do své plátěné tašky i něco navíc, a to pouzdro s notebookem. Pod pokladním pultem ho tam o několik málo minut před tím zapomněla jiná zákaznice. Podezřelá vzniklou situaci využila ve svůj prospěch, přístroj si vzala a market v klidu opustila. Poté nasedla do autobusu, ve kterém odjela směrem na Brno.

Majitelka se po chvíli do obchodu vrátila, nicméně tašku, ve které byl notebook za patnáct tisíc korun, už nenašla. Nezbylo ji proto nic jiného než celou věc ohlásit na policejní služebně.

Policisté by samozřejmě chtěli ženino chování vysvětlit, proto pátrají po její totožnosti. Pokud ji na záběrech poznáváte, nebo víte, kde se nachází, kontaktujte linku 158.

Celá událost je v současné době prošetřována pro podezření z trestného činu zatajení věci, za což hrozí až jeden rok pobytu za mřížemi.

por. Mgr. Jan Rybanský – 29. ledna 2019

Aktualizace: Podezřelá žena se v pátek 1. února přihlásila na policejní služebnu v Jihlavě poté, co ji kamarádka upozornila na reportáž v televizi v souvislosti s výše popsaným jednáním. Šedesátiletá žena policistům uvedla, že svého jednání lituje. Bohužel nalezený přístroj i s obalem zahodila do kontejneru.

por. Mgr. Jan Rybanský - 4. února 2019 

vytisknout  e-mailem