Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výzva svědkům dopravních nehod

České Budějovice - Pokud jste nehody viděli, volejte linku 158. 

Českobudějovičtí dopravní policisté žádají případné svědky dvou dopravních nehod, které se staly dne 28. června na Českobudějovicku, o spolupráci. 

K první nehodě došlo někdy v době od 16:30 do 16:45 hodin v obci Včelná. V ulici Jiříčkova poškodil neznámý řidič se svým vozidlem automobil značky Mitsubishi, který stál zaparkovaný na parkovací ploše u místního obchodu. Místo, aby nehou řešil, odjel z místa pryč. Na parkovací ploše v inkriminovanou dobu stálo vozidlo z přívěsem, které mohlo mít na této nehodě účast. 

Další nehoda se stala v obci Zavadilka v době okolo 20:55 hodiny. Nezjištěný řidič nákladního automobilu bílé barvy předjížděl na silnici č. III/14539 ve směru od Českých Budějovic na Haklovy Dvory osobní automobil značky Škoda Octavia stříbrné barvy. Při předjíždění toto vozidlo ohrozil a poškodil jeho levý bok. Dále vážně ohrozil řidiče protijedoucího automobilu značky Seat Ateca, který jel ve směru na Zavadilku a zabránil čelnímu střetu s bílým nákladním automobilem tím, že se vyhnul vpravo na vedlejší komunikaci. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Řidič bílého vozidla na místě nezastavil a ujel, aniž by událost řešil. 

Pokud jste byli svědky některé z těchto nehod nebo disponujete záznamem z palubní kamery, která nehody mohla zachytit, kontaktujte policisty na telefonním čísle 974 22 588 nebo přímo na lince 158. Za spolupráci děkujeme.

por. Ing. Štěpánka Schwarzová, krpc.pio@pcr.cz

5. července 2022

vytisknout  e-mailem