Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Výzva policistů adresovaná občanům Mimoně

KRAJ/MIMOŇ - Prověřujeme oznámený mravnostní trestný čin i několik útoků na podezřelé a jejich rodinné příslušníky. 

Služba kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Libereckého kraje se aktuálně intenzivně věnuje mravnostnímu trestnému činu, který se podle přijatého oznámení stal v Mimoni na Českolipsku v měsíci březnu. Vzhledem k tomu, že v něm jako poškození figurují dvě nezletilé děti, nebudeme k obsahu přijatého oznámení zveřejňovat žádné podrobnější informace. Nedovoluje nám to Zákon o soudnictví ve věcech mládeže č. 218/2003 Sb. a také zákon č. 141/1961 Trestní řád, které upravují poskytování informací o trestných činech spáchaných na osobách mladších 18 let a zajišťují jim zvláštní ochranu soukromí.

Krajští kriminalisté touto cestou žádají mimoňské občany, aby vyčkali výsledků vyšetřování, a aby jeho průběh nenarušovali útoky proti osobám , které jsou z uvedeného činu podezřelé,  nebo proti jejich rodinným příslušníkům. Takové jednání je protiprávní a několik  incidentů tohoto charakteru  už v Mimoni prověřujeme. Ty směřovaly proti dvěma mužům, kteří byli v oznámení označeni za pachatele mravnostního deliktu, a také proti jejich rodině.

Řádné objasnění věci je v zájmu nejenom orgánů činných v trestním řízení, ale především v zájmu samotných obětí trestného činu, proto naši výzvu prosím respektujte. Současně občany žádáme o to, aby se v souvislosti se zmíněným případem zdrželi na sociálních sítích komentářů, které mohou atmosféru ve městě negativně ovlivňovat. Děkujeme.

25. 3. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem