Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výživné se mu příliš hradit nechtělo

NÁCHODSKO - Zaplatil až pod hrozbou trestního stíhání. 

Až teprve trestní oznámení zřejmě pohnulo nesvědomitého otce dvou dětí z Náchodska, který celý rok řádně neplatil soudem určené výživné a dlužil jim už minimálně 30.000 korun, k uhrazení celé dlužné částky najednou.

Na svého bývalého partnera ve věku 42let podala v květnu 2018 stejně stará žena z Náchodska trestní oznámení pro neplacení soudem určeného měsíčního výživného. Muž za dobu od května 2017 do dubna 2018 hradil výživné v menších, než určených částkách a jen nepravidelně. Z celkové určené částky tak zaplatil pouze necelou polovinu, k uhrazení té druhé se však neměl. Dluh vůči jeho dětem se mu tak za rok vyšplhal až na 30.000 korun. Teprve šetření policistů zřejmě muže přimělo uvědomit si možné následky svého liknanavého přístupu k plnění nařízení soudu a celou dlužnou částku najednou zaplatil.

Vzhledem k projevení účinné lítosti a uhrazení celého zbytku výživného, policie trestní stíhání přečinu zanedbání povinné výživy, za který muži hrozil až roční trest odnětí svobody, odloží.

por. Mgr. Eva Prachařová
22. 6. 2018 v 16.00 hodin

vytisknout  e-mailem