Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žádost o poskytnutí informace dle zákona 106/1999 Sb.

MOST - Žadatel požaduje seznam míst, kde Měp Most měří rychlost. 

Policie ČR KŘP Ústeckého kraje, Územní odbor Most jako povinný subjekt dle § 14 odst. 5/d zák. č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím rozhodl o vyhovění žádosti.

Dotaz:
Žádost doručena 30.3.2016 - informace k místům, kde měří MěP Magistrátu města Mostu rychlost

Odpověď:

Povinný subjekt žádost posoudil a ve smyslu § 14 odst. 5/d výše uvedeného zákona Vám sděluje, že Policie České republiky, Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje, Územní odbor Most, Dopravní inspektorát Most, jako státní orgán vykonávající správu ve věcech bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích podle ustanovení § 1 zákona č. 12/1997 Sb., o bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, v souladu s ustanovením § 79a zák. č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů, udělil souhlas k oprávnění měření rychlosti vozidel Městské policii Most za účelem zvýšení bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích. K této činnosti byla Městské policii Most určena výhradně místa:

  1. Místa u základních škol v Mostě, kde je nevyšší dovolená rychlost v obci omezena místní úpravou a to svislým dopravním značením B 20a (nejvyšší dovolená rychlost 30 km/h) nebo IP 25a (zóna s dopravním omezením):

Most, ul. SNP (u 1. ZŠ)

Most, ul. Františka Halase (u 8. ZŠ)

Most, ul. V. Nezvala (u 8. ZŠ)

Most, ul. Zd. Štěpánka (u 10. ZŠ)

Most, ul. Okružní (u 18. ZŠ)

Most, ul. Obránců míru (u 11. ZŠ)

  1. Most, ul. Pod Šibeníkem (u ZUŠ a nad 11. ZŠ)
     
  2. Ostatní místa v Mostě a v městských částech, kde je nejvyšší dovolená rychlost v obci omezena nebo zvýšena místní úpravou a to svislým dopravním značením B 20a (nejvyšší dovolená rychlost 30 km/h nebo 70 km/h) nebo IP 25a (zóna s dopravním omezením):

Most, ul. Průběžná

Most, ul. Sportovní

Most, ul. Žatecká

Vtelno
Rudolice
Most - Chanov (u výtopny)

3.     Ostatní místa v Mostě bez místní úpravy:

Most, ul. Hřbitovní

Most, ul. Velebudická

Most, ul. J. Palacha (před SŠ)

4.          Místa pouze u základní školy a mateřské školy ve městě Lom, kde je nejvyšší dovolená rychlost v obci snížena místní úpravou na 30 km/h a to svislým dopravním značením B 20a (nejvyšší dovolená rychlost 30 km/h).

Lom, ul. Vrchlického (u základní školy)

Lom - Loučná, ul. Podkrušnohorská (u mateřské školy).

Dopravní inspektorát doporučil měření stanovené rychlosti jízdy v těchto místech pouze v provozních dobách základní a mateřské školy.

5.           Ostatní místa ve městě Lom, kde je nejvyšší dovolená rychlost v obci 50 km/h:

              Lom, ul. Osecká (silnice č. I/27).

6.          V obci Lužice, kde je nejvyšší dovolená rychlost v obci snížena místní úpravou na 30 km/h a to svislým dopravním značením IP    25a       (zóna s dopravním omezením - s vyznačeným symbolem příslušné dopravní značky B 20a, tj. nejvyšší dovolená rychlost 30 km/h).

             Lužice, pozemní komunikace III/2574 a III/25311.

7.          V obci Most Čepirohy, silnice č. I/27, nevyšší dovolená rychlost v obci 50 km/h, měřený úsek označen svislým dopravním značením B 20a a B 20b.

Dopravní inspektorát doporučil měření stanovené rychlosti jízdy v těchto místech pouze v pracovní dny a v době školní docházky, v časovém úseku od 07:00 do 09:00 hodin a od 11:00 do 14:00 hodin.


Most, 5. dubna 2016

vytisknout  e-mailem