Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vyžádaná informace týkající se bezpečnostního opatření na Modravě

Žadatel požaduje informace k bezpečnostnímu opatření při asanaci dřevní hmoty napadené kůrovcem v Národním parku Šumava, týkající se činnosti policistů a vzniklých ekonomických nákladů.  

Poskytnuté informace  k otázce  na ekonomické náklady : 

Celkové náklady Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje na bezpečnostní opatření na Modravě činí 1 045 210,-  Kč, z této částky bylo na platy policistů a občanských zaměstnanců vynaloženo 780 247,- Kč, přičemž se jedná o výdaje na pohotovost, práci přesčas včetně zákonných příplatků, pojistného a zákonných odvodů. Náklady na cestovné celkem činí 41 070,- Kč, náklady na pohonné hmoty 213 163,- Kč, náklady na spotřební materiál 10 730,- Kč a tyto jmenované položky jsou také zahrnuty do celkových nákladů. Další náklady nevznikly, protože činnost policistů z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje na Modravě probíhala nejen v rámci bezpečnostního opatření, ale i zvýšeným   výkonem služby.

Poskytnuté informace  k otázce  na ekonomické náklady převozu zajištěných osob : 

Zajištěné osoby byly eskortovány na Obvodní oddělení policie v  Kašperských Horách nebo na Obvodní oddělení policie v Sušici. Finanční náklady vynaložené pouze na převoz těchto zajištěných osob nejsou evidovány. Náklady na pohonné hmoty v rámci činnosti policistů na Modravě jsou uvedeny v celkových nákladech Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje na bezpečnostní opatření na Modravě.

Poskytnuté informace  k dotazu  o vyvádění osob z prostorů těžby :

Z prostorů provádění těžby byly po opakovaných výzvách vyváděny všechny osoby, které se zde zdržovaly v  rozporu s  platným  zákonem  č. 289/1995 Sb., o lesích a  o změně  a doplnění zákonů (lesní zákon), když před tímto došlo z důvodu zachování bezpečnosti k pozastavení těžby. Nemáme informace o tom, zda se jednalo o novináře.

Poskytnuté informace k otázce na konání psychologických vyšetření u policistů zařazených do pořádkové jednotky:

 V souladu s platným zákonem č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, ve znění pozdějších předpisů, je jedním z předpokladů k přijetí uchazeče do služebního poměru i osobnostní způsobilost, kterou posuzuje psycholog z odboru psychologických služeb příslušných krajských ředitelství policie. Součástí vstupního psychologického vyšetření jsou i psychodiagnostické metody zaměřené právě na odhalení agresivních projevů možného spouštěného chování jedince. Těmito psychologickými vyšetřeními projdou všichni policisté, tedy i členové pořádkové jednotky.

 

vytisknout  e-mailem