Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Vyvedli je dveřmi, vrátili se oknem

PARDUBICE – Dubinští policisté sdělili podezření z trestných činů porušování domovní svobody a poškození cizí věci 2 osobám, 39letému muži a o 2 roky mladší ženě. 

Čeho se údajně dopustili? Tato dvojice se v uplynulém měsíci vetřela do přízně 73leté seniorky, která v domě žila sama. Oba využili její dobroty a téměř z ulice se ještě s jedním mužem nastěhovali k ní. Jakmile to zjistila její dcera (majitelka domu), okamžitě jednala a za pomocí policistů všechny cizí lidi z domu vystěhovala. V ten den vyměnila zámky, ale večer přišla na to, že se vloupali dovnitř koupelnovým oknem, které rozbili. V ten moment už byli znovu na řadě policisté. Na místo vyjeli kolegové z dubinského obvodního oddělení i policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení. Rozdělili si úkoly a šli do akce.
Bylo potřeba zajistit okolí domu a zadržet pachatele uvnitř.  Vše proběhlo během pár sekund. Z prostoru toalety vyšel cizí muž, který měl zakrvácenou ruku, za ním žena. Padly výzvy „Lehněte si na zem!“, žena výzvu akceptovala, muž nespolupracoval, proto policisté využili donucovací prostředky k tomu, aby ho zajistili.
Obdobnou rychlost nabralo i uložení trestu u podezřelé. Jelikož měla mít na svědomí ještě další protiprávní jednání, byl podán v tzv. super zkráceném přípravném řízení návrh na vazební stíhání. Soudce však stejný pohled na věc neměl, do vazby žena nešla, ale uložil ji 300 hodin veřejně prospěšných prací.

Rozhodování o vině a trestu devětatřicetiletého muže bude trvat o něco déle. I on je nyní ohrožen trestní sazbou v délce dvou let.

Přiloženo video PČR a audio zpráva.

7. června 2021
por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí 
 

vytisknout  e-mailem