Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Využili tmy

TEPLICKO - Dva mladíci se vloupali do skladu; Poškodil dveře casina; Vyhýbal se vězení. 

Využili tmy

     Výpadku elektrické energie v několika bílinských ulicích, ke kterému došlo v neděli večer v důsledku zahoření měničů v trafostanici, využili ke spáchání trestného činu dva mladíci. Teprve osmnáctiletý podezřelý společně s o rok mladším spolupachatelem měli využít nefunkčního veřejného osvětlení a vloupat se do skladu restaurace. Z té podle získaných důkazů odcizili různé alkoholické i nealkoholické nápoje, brambůrky, oplatky a další sladkosti v hodnotě kolem osmnácti tisíc korun, které z místa činu odnosili do nedalekého bytu. Brzy poté ale byli zadrženi bílinskými policisty, kteří staršímu pachateli sdělili podezření z přečinu krádeže a ve lhůtě 48 hodin ho převezli k soudu. Jednání mladšího podezřelého, kterému z důvodu nízkého věku hrozí v případě uznání viny maximálně roční vězení, se bude i nadále prověřovat.

Poškodil dveře casina

     Policisté dopadli muže, který koncem září rozbil vstupní dveře jednoho z teplických casin.  Poté, co mu obsluha z důvodu podnapilosti odmítla nalít alkohol, začal být vulgární, shodil věci z barového pultu a při odchodu z herny otevřel dveře tak silně, že došlo k jejich poškození. Celková škoda byla vyčíslena na čtyřicet tisíc korun, pokud případ skončí u soudu, mohl by jít muž podezřelý z přečinu poškození cizí věci až na rok do vězení.

Vyhýbal se vězení

     Až o dva roky může soudce prodloužit pobyt za mřížemi 36letému muži, který se vyhýbal nástupu do vězení. Přestože mu byla doručena výzva k nastoupení výkonu trestu odnětí svobody, do vězení bez závažného důvodu výkon trestu nenastoupil. Tím se dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, což mu může původní jeden a půl letý trest uložený za majetkovou trestnou činnost, který už si nyní odpykává, o nějaký čas prodloužit.


 

19. 10. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem