Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Využili nevolnosti 79letého muže

SOKOLOVSKO – Pomocí platební karty mu vybrali peníze z účtu. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání tří mužů ve věku 20, 30 a 47 let, které obvinili ze spáchání přečinů Krádež a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku spáchaných formou spolupachatelství.

Na konci měsíce dubna měl nejstarší z obviněných využit v Kraslicích zdravotní indispozice 79letého muže, kterému se udělalo zle a sedl si na schodiště u vstupních dveří panelového domu. Sedmačtyřicetiletý muž si měl od seniora vyžádat kartičku zdravotní pojišťovny s tím, že mu zavolá zdravotnickou záchrannou službu. Muž mu předal celou svou peněženku i s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou, u které byl lísteček s napsaným PIN kódem. Obviněný 47letý muž poté s peněženkou odešel a po domluvě s dalšími dvěma obviněnými se pomocí platební karty pokusili několikrát vybrat finanční hotovost z místního bankomatu. V jednom případě se jim to podařilo a vybranou finanční hotovost si poté rozdělili mezi sebou.

Svým jednáním způsobili poškozenému muži škodu ve výši přesahující částku 7 000 Kč.

Nejstarší z obviněných se tohoto jednání dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za přečin Krádež odsouzen. Proto mu teď v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Ostatním dvěma hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Kateřina Krejčí
6. 9. 2018

vytisknout  e-mailem