Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Výtržník za jízdy mířil na řidičku zbraní

KLADENSKO – Úspěšný zákrok policejní hlídky a dopadení pachatele z nebezpečného vyhrožování. 

Na linku 158 v pátek 5. ledna 2018 v dopoledních hodinách oznámila poškozená žena, že byla na dálnici D7 ve směru od Prahy na Slaný ohrožována krátkou střelnou zbraní neznámým pachatelem z druhého vozidla.

Poté co čtyřiapadesátiletá řidička z Kladna předjela se svým vozidlem na dálnici  pomalu jedoucí osobní vozidlo značky Škoda Octavia došlo k  nebezpečnému jednání řidiče tohoto předjetého vozidla. Řidič nejprve začal nevhodně gestikulovat na tuto řidičku a následně si na její vozidlo vyčkal u sjezdu na Kladno.  Jakmile vozidlo odbočilo ve směru do Kladna, začal je tento řidič pronásledovat.  Nedaleko obce Lidice žena spatřila ve zpětném zrcátku, jak na ni řidič míří střelnou zbraní. Na křižovatce u obce Buštěhrad ji předjel a za jízdy hodil na okénko řidičky nezjištěný mokrý předmět.

Na základě oznámení byl tento nebezpečný řidič v průběhu pěti minut zadržen policisty oddělení hlídkové služby na čerpací stanici v Kladně v ulici Gen. Klapálka. Policisté provedli u podezřelého pachatele prvotní prohlídku na zbraň, která byla nalezena ve vozidle na místě spolujezdce. Jednalo se o maketu krátké střelné zbraně. Policisté dále podezřelého muže vyzvali k testu na drogy, který byl s pozitivním výsledkem na látku amfetamin. Zadržený byl z místa eskortován policisty Obvodního oddělení Kladno Kročehlavy na policejní služebnu k provedení procesních úkonů a poté umístěn do policejní cely.

Policisté případ prošetřují a třiatřicetiletý muž je nyní podezřelý z trestného činu nebezpečné vyhrožování. Zda se dopustil i trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je v současné době předmětem šetření. Pachatel byl z policejní cely propuštěn a je vyšetřován na svobodě.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

8. ledna 2018

vytisknout  e-mailem