Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Výtržník z Letné - Aktualizace

Kriminalisté pátrají po neznámém muži, který na Letné veřejně projevoval sympatie k hnutí potlačující práva a svobody člověka. 

Aktualizace 17. července 2023

Děkujeme všem za pomoc s pátráním. Podezřelý muž byl na základě  poznatku vypátrán a nyní s ním budou prováděny úkony trestního řízení. 

por. Bc. Richard Hrdina

Osmadvacátého června se na pražské Letné uskutečnil koncert kapely Divokej Bill a před začátkem celé akce se kolem šesté hodiny večerní, v ulici Vodácká odehrál nepochopitelný incident. Neznámý muž, po předchozí slovní rozepři s řidičem přepravní služby, kopnul do dveří vozidla a ihned poté veřejně jak verbálně, tak i gesty, projevoval sympatie k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. 

Celým případem se začali zabývat kriminalisté z oddělení extrémismu a terorismu a s v souvislosti s prověřováním by potřebovali vyslechnout čtyři osoby, které jsou zachycené na fotografiích. Jedná se o dvě mladé ženy a dva muže, kteří by mohli poskytnout velmi důležité informace k rozhřešení celého případu. 

Pokud kohokoliv z této čtveřice poznáváte, nebo máte jakékoliv informace o jejich pohybu, kontaktujte prosím linku 158, děkujeme. 

Neznámému muži, který se takto zachoval, hrozí v případě dopadení a odsouzení až tříletý pobyt za mřížemi. 

por. Bc. Richard Hrdina - 15. července 2023

    

vytisknout  e-mailem