Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výtržník byl obviněn

TEPLICKO - Podnapilý muž napadl zákazníka supermarketu; Kabel nestihl odnést; Prodával pervitin. 

Výtržník byl obviněn

     Hned z několika přečinů byl obviněn 33letý muž, který v pondělí odpoledne ztropil výtržnost v duchcovském supermarketu. Muž nejprve vulgárně urážel obsluhu prodejny, a když ho oslovil jeden ze zákazníků s upozorněním, aby se uklidnil, protože jsou v obchodě děti, muže nejprve verbálně a poté i fyzicky napadl, dokonce ho i kousl do nohy. Během napadení došlo k rozbití lahví od piva, střepem jedné z nich pak podezřelý muž i nadále poškozeného ohrožoval.

     Když chtěl agresor opustit prodejnu, poškodil pokladnu, poté, co se mu v odchodu pokusila jedna z prodavaček zabránit uzamčením dveří, začal se s ní přetahovat, přičemž jí poškodil mobil. Muže zpacifikovali až strážníci městské policie, které muž během zákroku velmi vulgárně urážel, vyhrožoval jim a plival na ně. Policisté, kteří si agresivního muže od strážníků převzali, mu naměřili 0,7 promile alkoholu v dechu, poté, co vystřízlivěl v cele, byl obviněn z přečinů ublížení na zdraví, výtržnictví, vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a nebezpečného vyhrožování. Vyšetřován je na svobodě, v případě odsouzení mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Kabel nestihl odnést

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 32letý recidivista, který byl přistižen při pokusu odcizit hliníkový kabel. V sobotu dopoledne vnikl v Bílině přes díru v plotu do areálu poškozené společnosti, kde odcizil přes třicet metrů kabelu, který si hodil na rameno a chtěl odejít.  Přistihla ho ale ostraha, která mu kabel zabavila a lapku předala přivolaným policistům, ti muži následně sdělili podezření z přečinu, za který ho může soudce s ohledem na trestní minulost poslat až na tři roky zpátky za mříže.

Prodával pervitin

     Vyšetřovatel obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 33letého muže, který je podezřelý, že prodával pervitin. Podle kriminalistů v průběhu loňského roku opakovaně v místě svého bydliště prodával drogu nejméně třem osobám. Muži, který je vyšetřován na svobodě, hrozí v případě uznání viny až pětiletý trest odnětí svobody.

31. 1. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem