Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vytloukání klínu klínem je trvale neudržitelné

PROSTĚJOV - Nezaplaceno zůstalo přes 200 tisíc korun. 

Z přečinu podvod a přečinu úvěrový podvod viní kriminalisté prostějovského oddělení hospodářské kriminality jednatřicetiletou ženu z Prostějova. Těchto skutků se měla obviněná dopouštět v období od září 2016 do března 2018, kdy si s různými společnostmi a na různých místech sjednala celkem 27 smluv o úvěrech a zápůjčkách, v celkové výši přesahující 380 tisíc korun. Smlouvy žena uzavírala, přestože věděla, že nebude schopna závazky z nich plynoucí řádně plnit. Při jejich sjednávání zamlčovala důležité okolnosti, zejména výši svých závazků z dřívější doby. Ty se postupně zvyšovaly a v době uzavírání posledního spotřebitelského úvěru byla povinna splácet částky souhrnně přesahující 94 tisíc korun.

Během uvedeného období se žena snažila některé dluhy platit. Díky dalším sjednaným půjčkám tak mohla uhradit 9 předchozích půjček zcela a dalších 7 pouze z části. Když neúprosná spirála dosáhla svého vrcholu, zůstalo nezaplaceno celkem 214 123 korun.

V případě prokázání viny a odsouzení obviněné ženě za přečin podvod a přečin úvěrový podvod hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

por. Mgr. František Kořínek

4. dubna 2019

vytisknout  e-mailem