Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Výstupy z tiskové konference k úspěšné realizaci v oblasti drogové trestné činnosti

KRAJ - Prezentace úspěšné realizace akce "PŘEHRADA" 

Dne 10. května 2017 proběhla na Krajském ředitelství policie Středočeského kraje tisková konference, která se týkala úspěšné realizace středočeské policie v oblasti drogové trestné činnosti. S výsledky této realizace přítomné hosty seznámil vedoucí Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Středočeského kraje plk. Mgr. Aleš Pavlík.

Informace k celému případu
Dne 24. dubna 2017 byla policisty Odboru obecné kriminality Středočeského kraje započata realizace nazvaná akce "Přehrada". Na realizaci se spolupodílela Zásahová jednotka Středočeského kraje, Zásahová jednotka Jihočeského kraje a Služba kriminální policie a vyšetřování Mělník, Příbram a Praha venkov – západ.
Při realizaci bylo zadrženo 5 osob cizí státní příslušnosti, které byly následně obviněny dle § 283/1,2,3. písm. a),c) trestního zákoníku z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Pachatelům hrozí trest odnětí svobody v délce trvání osm až dvanáct let. V rámci realizace bylo provedeno celkem 6 domovních prohlídek a 6 prohlídek jiných prostor a pozemků. Těmito prohlídkami bylo zajištěno velké množství komponentů k provozu pěstíren konopí a varen metamfetaminu, dále 4 luxusní vozidla (BMW X5, AUDI A6, VW Passat a Škoda Superb), finanční hotovost v různých měnách v celkové hodnotě řádově v jednotkách miliónu korun, přes 20 kg metamfetaminu v konečné fázi výroby a 1500 ks rostlin konopí setého.

Trestní stíhání bylo zahájeno proti všem pěti zadrženým cizincům a 28. dubna 2017 byli vzati do vazby.

Další informace naleznete v přiložené prezentaci

por. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
10. května 2017


 


 


 


 

vytisknout  e-mailem