Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Vysočina za bezpečnost 2011-2012

TŘEBÍČ: Pilotní projekt dopravně bezpečnostní kampaně 

Dne 8.dubna 2011 se v Třebíči na Karlově náměstí v době od 11.00 do 15.00 hodin uskutečnil pilotní projekt dopravně bezpečnostní kampaně s názvem "Vysočina za bezpečnost 2011-2012". Do tohoto projektu se aktivně zapojilo i Krajské ředitelství policie kraje Vysočina.

Projekt byl zaměřený na prezentaci záchranných složek při dopravních nehodách a hromadných neštěstích a prezentaci aktuálních trendů první pomoci při dopravních nehodách při zapojení laické veřejnosti. Hlavní část programu byla zaměřena na simulaci dopravní nehody s tím, že při poskytování první pomoci dostala prostor laická veřejnost, která si mohla vyzkoušet v praxi poskytování první pomoci účastníkům dopravní nehody. Pro tyto účely byla připravena modelová situace, při které v místě havarovali dvě osobní vozidla. Tato simulace byla také hlavním tématem televizního natáčení pro motoristický pořad Autosalon TV.

V rámci tohoto projektu policie prezentovala vybavení výjezdové skupiny dopravních nehod Územního odboru Třebíč, policejní motocykl dopravního inspektorátu Jihlava a také představila superrychlé vozidlo VW Passat, které zasahuje na vysočinském úseku dálnice D1.

Návštěvníci se měli možnost v prezentaci pracovníků regionálního pracoviště BESIP seznámit například i s „alkoholickými brýlemi“ a byla jim vysvětlena důležitost a hlavní zásady při používání dětských autosedaček. Návštěvníci akce se také podívali na ukázku aktuálních bezpečnostních trendů v automobilech i prezentaci bezpečnostního oblečení pro motocykly. Pro děti byly nachystány různé znalostní testy a soutěže.

Iniciátorem celé kampaně byl senátor Vítězslav Jonáš a RallyVysočina klub a cílem páteční pilotní akce bylo také natočit  jeden díl pořadu Autosalon a publikace DVD s pracovním názvem „Chovej se bezpečně“.


 

 

nprap. René Novotný, vrchní inspektor

11. dubna 2011

 

 

Odkazy do noveho okna

IMG_0788

Tisková konference 

Detailní náhled

IMG_0793

Prezentace techniky 

Detailní náhled

IMG_0799

Starosta Třebíče p. Heřman projevil záje... 

Detailní náhled

IMG_0800

Prezentace motocyklu 

Detailní náhled

IMG_0807

Natáčení autosalonu 

Detailní náhled

IMG_0818

plk. Novák v rozhovoru pro Autosalon 

Detailní náhled

IMG_0823

Pohled na náměstí 

Detailní náhled

IMG_0835

Autosalon a tisková mluvčí 

Detailní náhled

IMG_0851

Nehoda na Karlově náměstí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem