Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výsledky týdení DBA TISPOL

Jihočeský kraj - policisté dopravní a pořádkové služby se v uplynulém týdnu zapojili do mezinárodní bezpečnostní akce TISPOL. 

Od pondělí do neděle minulého týdne, proběhla celostátní dopravně bezpečnostní akce TISPOL, zaměřená především na rychlou jízdu. V rámci Jihočeského kraje se do akce zapojilo přes 200 jihočeských policistů z dopravní a pořádkové policie.


Mimo dodržování rychlosti sledovali policisté i celkovou bezpečnost a plynulost silničního provozu, požití alkoholických nápojů řidiči, technický stav vozidel, předepsané doklady, přestupky na železničních přejezdech i přestupky řidičů nákladních vozidel. V rámci akce se také zaměřili na pátrání po osobách a odcizených věcech.


V rámci akce policisté zkontrolovali 2334 motorových vozidel. Při akci bylo zjištěno celkem 479 přestupků a zadrženi byli 2 pachatelé trestného činu. Mimo 35 přestupků oznámených správnímu orgánů, všechny ostatní, policisté vyřešili v rámci blokového řízení za několik set tisíc korun.
Nevyhovující technický stav byl zjištěn u 59 vozidel. Nepoužití bezpečnostních pásů bylo zaregistrováno v 48 případech. U 4 řidičů byl zjištěn alkohol.


Ve 211 případech řidiči překročili povolenou rychlost.


V průběhu dopravně bezpečnostní akce policisté zkontrolovali přes 865 osob. Byl také zjištěn jeden dopravní přestupek na železničním přejezdu. Bezpečnostní pásy nebyly použity v 48 případech. Sedm řidičů nepředložilo předepsané doklady k pojištění vozidla. V 7 případech byly přestupky zjištěny u řidičů nákladních vozidel, kdy policisté odhalili překročení hmotnosti vozidla, nedodržení bezpečnostní přestávky a podobné prohřešky.
Řidičům pod vlivem alkoholu policisté zadrželi řidičské průkazy.


Přestože v Jihočeském kraji proběhla uvedená dopravně bezpečnostní akce, za uplynulý týden jihočeská policie registruje celkem 71 hlášených dopravních nehod. Při nehodách naštěstí nezemřel žádný člověk, 8 osob bylo těžce zraněno a 38 osob bylo zraněno lehce.


S ohledem na zjištěná překročení rychlosti splnila akce svůj záměr a řidiči, podle počtu zjištěných přestupků, takovéto kontroly potřebují. Jihočeská policie rozhodně nebude v teplém a letním počasí ve stínu svých budov, ale na silnicích a rizikových úsecích po celém kraji.

vytisknout  e-mailem