Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Výsledky SPEED MARATONU ve Středočeském kraji

KRAJ - Policisté zkontrolovali více než 1200 vozidel 

Dne 3. dubna 2019 proběhla v rámci celé Evropy dopravně bezpečnostní akce pořádaná organizací TISPOL s názvem SPEED MARATHON je byla zaměřená na dodržování stanovených rychlostních limitů.

Policie České republiky na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu a vlastních vytipovaných rizikových lokalit prováděla po celý den měření rychlosti. Tyto úseky vybrali nejen policisté, ale i občané.

V rámci Středočeského kraje bylo zkontrolováno celkem 1239 vozidel a do kontrol bylo zapojeno 135 policistů. Celkem bylo zjištěno 499 dopravních přestupků, kdy v blokových pokutách bylo vybráno necelých 240.000 Kč.
Akce byla zaměřena především na dodržování stanovených rychlostních limitů a seznam veškerých míst, kde bude rychlost měřena, byl předem zveřejněn. I přesto rychlost překročilo 336 řidičů z 1239 kontrolovaných. Požití alkoholu před jízdou bylo odhaleno ve 2 případech, nepoužití bezpečnostních pásů ve 14-ti případech, nevyhovující technický stav vozidla mělo celkem 21 řidičů a celkem 5 řidičů cestovalo na zpoplatněném úseku bez dálniční známky.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
5. dubna 2019

vytisknout  e-mailem