Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Výsledky potvrdily, že akce jsou stále potřebné

V noci na dnešek proběhla na Jižní spojce obousměrná „dopravní uzávěra“. Výsledkem jsou stovky zkontrolovaných řidičů a desítky přestupků. 

Úderem jednadvacáté hodiny začala na Jižní spojce u Barrandovského mostu dopravně bezpečnostní akce, která byla v „režii“ policistů čtvrtého policejního obvodu. Na akci dále s policisty participovali i strážníci Městské police hlavního města Prahy, magistrátní úředníci a pracovníci pražské celní správy.

Během akce, která trvala bezmála čtyři hodiny, zúčastnění zkontrolovali 1330 vozidel a odhalili 324 přestupků. Z tohoto celkového počtu policisté vyřešili 296 z nich uložením blokové pokuty jednotlivým viníkům. V součtu tak policisté „rozdali“ pokuty za 115.500,- Kč. Zbylých 28 deliktů policisté zadokumentovali a předali k vyřízení příslušnému správnímu úřadu.

Z těchto oznamovaných prohřešků se ve třech případech jednalo o řidiče pod vlivem alkoholu, ve dvou o šoféry pod vlivem drog a v jednom o řidiče „neřidiče“, tedy osobu, která nikdy nebyla držitelem žádného řidičského oprávnění.

Strážníci z takzvaného „TAXITÝMU“, ve spolupráci s magistrátními úředníky, během akce zkontrolovali celkem 35 vozidel TAXI, u kterých v devíti případech zjistili takové závady, na základě který s řidiči okamžitě zahájili správní řízení.

V rámci dopravně bezpečnostní akce policisté také kontrolovali dodržování zákona ze strany řidičů nákladních vozidel. V tomto směru věnovali muži zákona pozornost především tomu, jak tito řidiči, potažmo jejich zaměstnavatelé, dodržují takzvaně sociální předpisy. Celkem ve čtyřech případech pak policisté zjistili nedostatky, za které uložili kauce ve výši 99.000,- Kč.

Popsané výsledky jsou jednoznačně důkazem toho, že obdobné akce jsou na místě a potřebné.

por. Mgr. Tomáš Hulan 23. 9. 2017

vytisknout  e-mailem