Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výsledky měření propustnosti skel

KRAJ - účast překvapila, výsledky nepotěšily 

Preventivně informační oddělení spolu s metodikem odboru dopravní policie a dopravními policisty uspořádalo ve středu 15.2.2012 odpoledne pro řidiče v Hradci Králové na parkovišti u městského koupaliště Flošna preventivní akci na měření propustnosti skel.
Když jsme se dostavili pár minut před zahájením akce na místo, už na nás čekala kolona osobních vozidel. Během dvou hodin jsme stihli změřit skla u 68 aut, z nichž pouze u 5 aut byla okna v pořádku, což znamená propustnost min. 70%. Skla u 32 aut byla pod hranicí 50%, u 23 byla dokonce pod 20%. Velikým překvapením pro nás byla červená fábie, u které jsme naměřili pouze 3,4 %. Řidiči nám kladli nespočet otázek, na které dostávali konkrétní odpovědi. Poté uznávali, že ztmavení skel je nebezpečné jak pro ně, tak pro další účastníky silničního provozu, hlavně chodce. Odjížděli s přesvědčením, že se frajeřina nevyplácí a folie nebo pokovení odstraní.
Zjistili jsme, že dost řidičů ani netušilo, že jejich okna nesplňují kritéria daná zákonem, protože takové auto již třeba koupili (jedná se o zakoupení starších vozidel), nebo si nechali ztmavit okna u specializované firmy a předpokládali, že je vše v pořádku.
I přes nepříznivé počasí, kdy jsme uvažovali, že akci zrušíme, se dostavil velký počet řidičů.
více informací zde

por. Iva Kormošová
16.2.2012, 12:00

Odkazy do noveho okna

měření

měření 

Detailní náhled

měření 2

měření 2 

Detailní náhled

měření 3

měření 3 

Detailní náhled

měření 4

měření 4 

Detailní náhled

měření 5

měření 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem