Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Výsledky dopravní akce

Ms kraj - "Sever - Jih" 

Moravskoslezští dopravní policisté se podíleli včera 11. 4. 2019 na dopravně bezpečnostní akci „Sever – Jih“. Součinnostní akce byla zajištěna moravskoslezskými policisty a kolegy z Olomouckého a Jihomoravského kraje.

Dopravní policisté se zaměřili zejména na kontrolu dodržování předepsané rychlosti jízdy motorových vozidel, dodržování zákazu předjíždění v místech, kde je to zakázáno. U řidičů bylo také zjišťováno, zda nejsou pod vlivem alkoholických nápojů či jiných návykových látek. Policisté dálničního oddělení Ostrava, Mankovice a oddělení silničního dohledu odboru služby dopravní policie krajského ředitelství měli stanoviště na vybraných místech dálnice D1 (např. Ostrava- Bravantice, Hladké Životice –hr. kraje Ms, Ostrava- směrem na Polsko).

V průběhu akce policisté zkontrolovali 76 vozidel. Zjistili 36 dopravních přestupků a z toho 13 řidičů překročilo předepsanou rychlost. Součástí kontroly řidičů byla také dechová zkouška, která nevykázala ani u jednoho z řidičů pozitivní hodnotu. Při akci jsme zjistili také jeden přestupek chodce, který stopoval na dálnici ve směru na Polsko. Tento přestupek byl vyřešen příkazem na místě.

 

por. Bc. Pavla Jiroušková

12. 4. 2019

Odkazy do noveho okna

dopravní akce - SeverxJih

dopravní akce - SeverxJih 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem