Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravní akce

TEPLICKO - Policisté se zaměřili na nákladní vozidla. 

     Tepličtí dopravní policisté se začátkem týdne zapojili do dopravně bezpečnostní akce zaměřené na nákladní a autobusovou dopravu. V rámci akce kontrolovali také dodržování dohody AETR, která předepisuje například profesní způsobilost řidičů, maximální dobu řízení, délku a četnost povinných přestávek, nebo dodržování předepsané doby odpočinku, a dohody ADR, která upravuje podmínky přepravy nebezpečných věcí a předmětů, pro jejichž vlastnosti (hořlavost, žíravost, výbušnost a další) může být jejich přepravou ohrožena bezpečnost osob, majetku a životního prostředí.

     Policisté společně s pracovníky Centra služeb pro silniční dopravu nezapomněli ani na vážení vozidel, která často převáží větší náklad, než zákon umožňuje a překračují tak nejvyšší maximálně povolené hmotnosti jednotlivých vozidel, či jejich souprav, případně maximálně povolené hmotnosti na jednotlivé nápravy i na skupiny náprav, což má nejen negativní dopad na kvalitu komunikací, ale i na ovladatelnost jízdních souprav během jízdy.

     V průběhu dvou dnů policisté na Teplicku zkontrolovali 69 vozidel a zjistili 41 případů porušení platných předpisů. Deset osob nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostními pásy a v osmi případech byly zjištěny závady na technickém stavu vozidel. V jednom případě byla překročena nejvyšší povolená hmotnost vozidla, dva řidiči porušili ustanovení zákona o silniční dopravě a jeden řidič nepředložil doklad o povinném pojištění vozidla. Celkem policisté přestupcům udělili blokové pokuty v celkové výši 11 700 korun, šest přestupků bylo oznámeno k projednání ve správním řízení na příslušný úřad.

Teplice 12. října 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem