Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravní akce

LITOMĚŘICKO – Nejčastějším prohřeškem byla rychlost jízdy. 

        Během víkendu proběhla také v litoměřickém okrese celokrajská dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu. Dopravní policisté kontrolovali, zda řidiči motorových vozidel dodržují všechny povinnosti, které jim ukládá platná legislativa. Tentokrát se také více věnovali motorkářům.

        V průběhu akce policisté zastavili a zkontrolovali 38 motorových vozidel a zaevidovali 34 přestupků. Řidiči zaplatili na pokutách celkem 13 900 korun.

        Nejčastějším prohřeškem řidičů bylo nedodržení nejvyšší povolené rychlosti a to v sedmnácti případech, šest přestupců se za jízdy zapomnělo připoutat bezpečnostním pásem, tři vozidla se nenacházela v předepsaném technickému stavu a dva řidiči používali během jízdy hovorové zařízení. V ostatních případech se jednalo např. o chybějící doklady či jiné porušení zákona. Jedním závažnějším případem (nedodržení nejvyšší povolené rychlosti) se bude ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

        U jednoho z kontrolovaných řidičů vykazovala dechová zkouška na alkohol pozitivní výsledky, nadýchal téměř 1,5 promile! Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a další jízda mu byla zakázána. Nyní čelí obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Jaký čas potřebuje alkohol, než zmizí z krve řidiče (údaj hod: min).

Litoměřice, 6. 8. 2018, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem