Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravní akce

LITOMĚŘICKO – Policisté se více zaměřili na užívání alkoholu a jiných návykových látek. 

   V pátek a během víkendu se také litoměřičtí policisté zapojili do celokrajské dopravně bezpečnostní akce zaměřené na dodržování pravidel silničního provozu. Tentokrát se policisté více zaměřili na užívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní.

   Během akce policisté zastavili 53 vozidel a zaevidovali 22 přestupků. Celkem byly přestupcům uděleny blokové pokuty ve výši 7 800 korun.

   Při kontrolách bylo zjištěno pět vozidel, které se nacházela v nevyhovujícím technickém stavu, čtyři řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost, dvě osoby nebyly za jízdy připoutány bezpečnostními pásy, dva řidiči měli pozitivní test na návykovou látku a jeden usedl za volant po požití alkoholických nápojů. Telefonování za jízdy bylo zjištěno u jednoho řidiče a v ostatních případech se jednalo např. o chybějící doklady či jiné porušení zákona.

   Závažnějším jednáním dvou řidičů se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad. V jednom případě pro řízení vozidla pod vlivem návykových látek a v druhém pro překročení nejvyšší  povolené rychlosti.

Policisté budou v obdobných akcích pokračovat i v příštích dnech.

Litoměřice, 16. 4. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem