Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravní akce

CHOMUTOV - Prázdniny se blíží, buďte opatrní 

     Řidiči, kteří projížděli v pátek a sobotu naším okresem, se mohli setkat s policejní kontrolou. V souvislosti s letními prázdninami a v návaznosti na nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti v tomto období v minulých letech totiž probíhala republiková dopravně bezpečnostní akce.

     Hlídky se zaměřily nejen na zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek, ale i na předepsané doklady, dodržování používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, technický stav vozidel a pozornosti tentokrát neušlo ani chování chodců a řidičů v blízkosti přechodů pro chodce.

     A jak akce dopadla? Hlídky zkontrolovaly celkem 133 vozidel a projednaly celkem 36 dopravních přestupků. 27 jich vyřešili policisté na místě uložením pokut za 10 400 korun. Správnímu orgánu bylo zasláno k projednání 9 závažnějších přestupků.  

     Celkem 11 řidičů použilo k jízdě vozidlo, které nesplňovalo požadovaný technický stav, 1 nepředložil ke kontrole řidičský průkaz a 1 řidič u sebe neměl doklad o pojištění odpovědnosti. Pozitivním zjištěním je jistě skutečnost, že všichni kontrolovaní řidiči se během jízdy řádně připoutali bezpečnostním pásem a  negativní byly i provedené dechové zkoušky.     

25. června  2018   

nprap. Marie Pivková

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tlf. 974 433 207

mob. 724 189 729

e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem